Muğla'nın Bodrum ilçesinde bugün sabah saatlerinde başlayan ve öğleden sonra sağanak yağış ile birlikte şiddetini arttıran şiddetli lodos nedeniyle turistik ilçede hayat felç oldu.

Saatteki hızı 70 kilometreyi aşan fırtına nedeniyle ilçeden Datça-Datça'dan Bodrum'a feribot seferleri yapılamadı.

24 saat önce yapılan uyarılarla birlikte balıkçı kayıkları limana demirlerken açıkta kalan tekneler karaya sürüklendi, maddi hasar meydana geldi. Açıkta olan teknelerin kaptanları ise bulundukları yerlerden balıkçı barınaklarına kaçtı. Bazı amatör balıkçı kayıkları ise demir tarayıp karaya sürüklendi.

 

DEV DALGALAR SAATLERCE EV VE İŞYERLERİNİ DÖVDÜ

Kumbahçe Mahallesi ile Ortakent Mahallesi'nde sahile hızla gelen ve 10 metre yüksekliğe kadar çıkan dev dalgalar nedeniyle sahildeki ev, kafeterya, restoran ve oteller sular altında kaldı. Dalgalar Cumhuriyet Caddesi'ne kadar çıkarken sahildeki işyerlerinin masa ve sandalyeleri sular altında kaldı. Deniz dalgalarla birlikte 20 metre kadar içeriye girdi.

İlçede şiddetli lodos nedeniyle evlerin güneş enerjilerinde, bazı işyerlerini çatılarında ve tabelalarında hasar oluştu. İlçede lodosun etkisini sürdüreceği akşam saatlerinde sağanak yağışın etkili olacağı belirtildi.