Lisa Montgomery kimdir? Neden idam cezası aldı? ABD’da işlediği vahşi cinayet ile senelerdir davası devam etmekte olan Lisa Montgomerty uzun zamandan beri pandemi sebebi ile idam cezası erteleniyordu. Sonunda tarih tekrardan belirlendi. 12 Ocak günü Lisa Montgomery Indiana'daki Terre Haute'de zehirli iğne ile idam idamı gerçekleştirilecek. Kadının avukatları idamın gözden geçirilmesi için bir kez daha müracaat yapmaya hazırlanıyor.

Lisa Montgomery Kimdir?

Lisa Montgomery kimdir?

Lisa Marie Montgomery 27 Şubat 1968 yılında doğdu ve cinayet işlendiği sırada Melvern, Kansas'ta yaşıyordu. Uzun seneler üvey babası tarafından tecavüze uğradığı sorunlu bir evde büyüdü. Sorunlarından alkol alarak kaçmaya çalıştı. Ancak hem bu evlilik hem de ikinci bir evlilik daha fazla istismar yaşamasına sebep oldu. Montgomery, tüp ligasyonu geçirdiği 1990 senesine kadar dört çocuk sahibi oldu. Liso Montgomery, hem ilk kocası hem de ikinci kocasının aktardıklarına göre işlemi geçirdikten sonra birden fazla defa hamile kaldığı yalanını söyledi.

Neden idam cezası aldı?

Bobbie Jo Stinnett, ilk çocuğuna sekiz aylık hamileydi. Stinnett ve kocası evlerinde köpek yetiştiriciliği yapıyorlardı. Stinnett ve katili Montgomery online "Ratter Chatter" adlı sohbet odasında tanıştılar. Stinnett'in, öldürüldüğü anda Skidmore, Missouri'de potansiyel terrier alıcılarını beklediğini bilinmekteydi. Montgomery, Stinnett'e kendinin de bebek beklediğini söyledi ve bu şekilde e-mail yolu ile hamilelikleriyle ilgili fikir alış-verişi yapmaya başladılar. 155 öte yandan, Stinnett'in evinde zorla giriş izlerine rastlanmadı. Yetkililerin, kendini Darlene Fischer isimli bir müşteri gibi göstererek Montgomery'nin Stinnett'in evini ziyaret ettiğine inanıyor. 16 Aralık 2004 yılında eve giren Montgomery, Stinnett'i boğarak öldürdü ve prematüre bebeği rahimden keserek çıkardı.

Montgomery'nin cinayeti işleme sebebinin ailesinden gizlediği ve düşükle sonlanan bir hamilelikten kaynaklandığı düşünülmekte. Fakat Montgomery'nin ne zaman ve nasıl hamile kaldığı bilinmemekte. Montgomery'nin eski kocası ,yetkililere Montgomery'nin 1990 senesinde tüp ligasyonu geçirdiğini ve tanıdıklarına hamile olduğu yalanını söylediğini belirtti.

Cafe Siyaset