Libya Savunma Bakanı Selahaddin en-Nemruş, Libya'nın doğusunda yer alan gayrimeşru güçlerin lideri olarak bilinen Halife Hafter'in savaş hazırlığına ilişkin çağrısının ardından yaptığı açıklamada, 4 Nisan 2019'un tekrarlanmasından müsaade etmeyeceklerinin altını çizdi.

Libya el-Ahrar televizyonuna bir konuşma yapan Nemruş, hükümete bağlı olan güçlerin Birleşmiş Milletler (BM) koordinesinde ilan edilmiş ateşkese bağlı olduğunu fakat bu ateşkesin Hafter tarafından defalarca kez ihlal edildiğini söyledi.

'4 NİSAN 2019 TEKRARLANMAYACAK, MÜSAADE ETMEYİZ'

Libya ordusuna bağlı olan birliklerin uygun mekan ve zamanda söz konusu Ateşkes ihlallerine karşılık vermek üzere Başbakan Fayiz es-Serrac tarafından verilecek bir talimatı beklediğini ifade eden Nemrul, 4 Nisan 2019'un tekrarlanmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

Savaş suçlularının, siyasi çözüm sürecinin bir parçası olamayacağını bildiren Nemruş, Hafter milislerinin Trablus'un güney kesiminde ve Terhune'de işlediği bariz suçların üstünü kapatmasına yönelik olan hiçbir girişimi kabul etmeyeceklerinin de altını çizdi.

Aklı başında biri bunu nasıl düşünür?

Nemruş, aklı başında olan birinin petrol limanlarına paralı asker yerleştiren ve Libyalıların geçim kapısını kapatan bir savaş suçlusu ile masaya oturmayı düşünmesini çok garip bulduğunu ifade etti.

Libya'daki Türk kuvvetlerine karşı savaşa hazır olun

Halife Hafter geçtiğimiz gün bir açıklamada bulunarak, bütün Kuvvetleri Libya'da bulunan Türk kuvvetlerine karşı olan savaşta hazır olmaya çağırdığını söylemişti.