Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe,Türkiye denizlicik anlaşmasının değerlendirilmesi konusu ile ilgili Yunanistan ile aynı düşüncede olmadıklarını ifade etti.

Türkiye ile Libya arasında Yunanistan'ın her fırsatta iptal edilmesini istediği deniz yetki alanları anlaşmasına dair açıklamada bulunuldu.

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe Libya ve Türkiye denizlicik anlaşmasının tekrar değerlendirilmesi konusu ile ilgili Yunanistan'la aynı düşüncede olmadıklarını ve anlaşmaya sadık kalacaklarını ifade etti.

ANLAŞMADAN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Dibeybe "Libya-Türkiye denizcilik anlaşmasının değerlendirilmesi konusu ile ilgili Yunanistan ile aynı düşüncede değiliz ve anlaşmadan vazgeçmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Dibeybe geride buraktığımız günlerde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile görüşmüştü.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotaki Libya ve Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki hakları çerçevesinde imzaladığı anlaşma muhtırasına dair Avrupa Konseyi'nin kararlarına göre herhangi bir meşru güce sahip olmadığını" görüşünü koruyor ve "belgelerin" iptal edilmesi gerekliliğini öne sürüyor.