Libya Başbakan Yardımcısı Ahmed Muaytik, bu yıl Roma'da 6.sı düzenenen MED Akdeniz Diyaloğu Forumu'na, videokonferans ile bağlandı. Muaytik Forum'da Libya'nın zor dönemlerden geçtiğinde yalnızca Türkiye'nin yanlarında olduğunu açıklayan Muaytik, Türkiye'ye teşekkür ettiklerini açıkladı.

ULUSLARARASI ALANDA YANIMIZDA SADECE TÜRKİYE VARDI

Muatyik, Libya'nın önceden DEAŞ saldırısına uğradığı zaman pek çok yerden destek geldiğini, fakat Nisan 2019'da baş gösteren darbeci Halife Hafter ile milislerinin Trablus'a gerçekleştirdiği saldırı esnasında durumun tamamen farklı bir renge boyandığını ifade etti. Partnerlerini, Libya yasal hükümetini desteklemeye davet ettiklerini, ancak bir sonuç alamadıklarını beyan eden Muaytik, bu duruma Türkiye'nin olumlu şekilde yaklaştığını ve yine yalnızca Tükriye'nin uluslararası alanda Libya ve yasal hükümeti desteklediğini söyledi.

Zor zamanlarda yanımızda olanlara müteşekkiriz

Libya Başbakan Yardımcısı Ahmed Muaytik, zor zamanlarında yanlarında duranlara müteşekkir olduğunu beyan ederek Türkiye'ye teşekkür etti. Muaytik ayrıca, Libya ve Türkiye arasındaki askeri ve güvenlik alanlarından başlayarak ekonomiye varana kadar tüm ilişkilerin olumlu yönde olduğunu dile getirdi.