Türkiye'nin Libya üzerindeki adımlarından rahatsız olan birtakım ülkelerle ilgili konuşan Libya Büyük Müftüsü Sadık el-Giryani, bir yandan da ülkesinde yaşanan son gelişmelerle ilgili bir konuşma yaptı. Libya Müftüsü, Türkiye'nin Libya üzerinde attığı adımlar sebebiyle sürekli olarak batının ve diğer ülkelerin saldırıya uğradığına dikkat çekerek; BAE, Mısır ve Fransa gibi ülkelerin, Türkiye Cumhuriyeti'nin Libya'daki halkın yanında saf tutmasından dolayı rahatsızlık duyduğunu dile getirdi.

'TÜRKİYE SALDIRIYA UĞRAMAKTADIR'

Libya Müftüsü Sadık el-Giryani, söz konusu açıklamasında çok çarpıcı ifadelere yer verdi. Libya Müftüsü, sırf Libya halkının yanında duruyor diye Türkiye'nin başka devletler tarafından saldırıya uğradığını ifade etti. el-Girayni, bu hususta Libya halkının doğruyu yanlıştan ayırması gerektiğini söyledi.

El-Giryani açıklamalarına şu ifadelerle devam etti:

"Libya'da attığı adımlardan ötürü Türkiye sürekli olarak diğer ülkelerin ve batının saldırısına uğramaktadır. BAE, Mısır ve Fransa gibi ülkeler, Türkiye'nin Libya halkının yanında yer almasından rahatsızlık duymaktadır. Türkiye'nin bölgedeki varlığına destek verilmedilir. Çünkü Libya'nın yanında duran tek devlet Türkiye. Bu hususta dikkatli olunmalıdır. Libya halkı, doğruyu yanlıştan ayırmalıdır."