Altılı Masa’nın uzun kavgalar sonucu cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu açıklamasına Fransızlardan da yorum geldi.

Fransız yayın kuruluşu Le Monde, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Altılı Masa’nın adayı olmasını ele aldığı analizde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kılıçdaroğlu’nu kıyasladı.

Le Monde, "Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'ın karşısına muhalefet ittifakı tarafından tayin edildi." diye yazdı.

"ERDOĞAN KARŞISINDA KARİZMA EKSİKLİĞİ YAŞIYOR

Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşılaştırıldığı haberde şu ifadeler yer aldı:

Bazı muhalefet destekçileri, 74 yaşındaki Kılıçdaroğlu'nu, Erdoğan karşısında karizma eksikliği yaşamakla itham ediyor. Hatta ittifak, cuma günü Kılıçdaroğlu'nun adaylığında başarısız olmuştu.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday olma konusundaki mutabakata önce karşı çıkarak masayı terk etmiş, ardından yapılan görüşmeler sonucu masaya geri dönmüştü.

Bu duruma ilişkin, "İstanbul ve Ankara belediye başkanlarını (Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş) cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atama sözü, (Akşener'in) geri dönüşünde kilit bir rol oynadı." ifadesi kullanıldı.

HDP'nin Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verebileceği belirtilerek, "HDP, şimdiye kadar çizgisi nedeniyle İyi Parti'den dolayı ittifaktan ayrı tutuldu." detayına yer verildi.

"MUHALEFETİN AZ BİR ZAMANI VAR"

Öte yandan, muhalefetin, programını ve kampanyasını ülke çapında duyurması için 10 haftadan az bir süresi kaldığı kaydedildi.