Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "Türkiye'nin NATO üyeliği bizler için engel teşkil etmez. Rusya ve Türkiye, beraber çalışan iki bağımsız ülke örneğidir. Bu sebeple, hiç kimse önünde eğilmez, dışarıdan etkilenmezler." ifadelerini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Akdeniz: Roma Diyaloğu" konferansına katılım gösterdi. Burada, Türkiye ve Rusya arasındaki iş birliği hususunda açıklama yapan Lavrov, iki ülke arasındaki komşuluk ilişkilerinin iyi konumda olduğunu bildirdi.

MOSKOVA VE ANKARA'NIN BAŞARILI İŞBİRLİĞİ

Lavrov, Rusya ve Türkiye'nin arasındaki ilişkilerin iyi olduğuna vurgu yaparak, Moskova ile Ankara'nın da çeşitli konularda başarılı olarak işbirliği yaptığını dile getirdi. Rus Bakan, ikili işbirliğinin önümüzdeki zamanlarda daha fazla gelişmesi için birtakım planların sahada olduğunu açıkladı.

Lavrov, farklı konularda her iki tarafında yaklaşımının farklı olmasına rağmen, Türkiye ve Rusya'nın neticede çabalarını birleştirme ve çeşitli silahlı çatışma konumlarındaki ateşkes sürecine yardımda bulunmayı başardıklarını dile getirdi.

TÜRKİYE, DÜŞMANLIKLARIN BİTMESİ İÇİN ÇABA SARF EDİYOR

Tıpkı Dağlık Karabağ gibi başka alanlarda da Türkiye'nin, düşmanlıklara bir son vermek amacıyla çaba gösterdiğini söyleyen Lavroy, Suriye'deki krizi Türkiye ve İran'la birlikte çözmek adına, en ümit verici mekanizma konumundaki "Astana grubunun" da oluşturulduğunu açıkladı.