Lahana yaprağı da oldukça faydalı bir kullanım yelpazesi sunuyor. Lahana yaprağı dezenfekte edici, iyileştirici ve sakinleştiricidir.

İşte lahana yaprağını kullanmanın 9 yolu...

1-VARİS YARALARINI İYİLEŞTİRİR

Lahana yaprağının yaraları iyileştirici özelliği vardır. Lahana yaprağını ılık suyla yıkayın. Çok kalın ve sertse, bir oklava ile hafifçe düzleştirin. Daha sonra varis ülserinin üzerine koyun ve bir bandajla tutun. Tam iyileşme sağlanana kadar yaprağı düzenli olarak yenileyin.

2- KARIN AĞRISINI HAFİFLETİR

Sindirim sorunu, ağrılı adet dönemleri, mide ağrısı... Karın ağrısının birden çok nedeni vardır. Ancak tüm bunları hafifletmek için lahana yaprağı kullanılabilir. Birkaç büyük lahana yaprağını yıkayın, ardından ütüyle birkaç dakika ısıtın. Karnınızın üzerine koyun ve ısıyı en az 15 dakika tutmak için bir havluyla örtün. Ve gerekirse yenileyin.

3-KARACİĞERİ TEMİZLER

Karaciğer yorgunluk belirtileri gösterdiğinde lahana ile arındırılabilir. Lahana yaprağını karaciğerin bulunduğu yere koyun ve geniş bir kemerle tutun. Yaprak ılıksa daha da iyidir. Karaciğerin işleyişini aktive eder ve daha sonra kendisini toksinlerden arındırır. Bu çözüm safra kesesi için de işe yarar.

4-ŞİŞKİNLİKLERE İYİ GELİR

Vücudunuzun herhangi bir yerini bir yere mi çarptınız? Darbe gören yere hemen sıcak bir lahana yaparğı uygulayarak yumru görünümünü önleyebilirsiniz. Lahana, şişlik azaltıcı özelliklere sahiptir. Diz ağrısı veya burkulma durumunda da etkilidir.

5-ROMATİZMAYI RAHATLATIR

Lahananın dış kısmındaki iri yaprakları alıp yıkayın. Sildikten sonra, her bir ayağınızın altına bir yaprak yerleştirin. Ardından, bitkiyi ayak tabanlarınızın altında tutacak şekilde bir çift çorap giyin ve yatın. Ertesi gün, ilk rahatlama belirtileri görünmelidir. Bu doğal ilacı birkaç gün üst üste tekrarlayın. Lahana yaprağının aynı zamanda siyatikde de işe yaradığı bilinmektedir.

6-ARTRİT VE OSTEOARTRİTİ HAFİFLETİR

Lahana yaprağını duruladıktan sonra 200 derecede 5 dakika fırına koyun. Gerekirse merdane ile düzeltin. Daha sonra ağrılı bölgeye en az 2 saat bandajla tutturarak uygulayın. Eklem ağrılarının yoğunlaştığı anlarda hemen kullanılabilecek doğal ve kolay bir çaredir.

7-İDRAR YOLU ENFEKSİYONUNU HAFİFLETİR

İdrar yolu enfeksiyonu bazen şiddetli ağrıya neden olur. Lahana yaprağı bu tür rahatsızlıklara karşı da etkilidir. Yukarıdaki karın ağrısı ile aynı yöntemi kullanın. Ancak burada yaprakları karnın alt tarafına yerleştirin.

8-BAŞ AĞRISINI YATIŞTIRIR

Baş ağrısını hafifletmek için şakaklara veya enseye bir lahana yaprağı sürebilirsiniz. Ilık ise, etki güçlenecektir. En az 1 saat boyunca bir şapka veya atkı ile tutun.

9-SÜT DALGALANMALARINI GİDERİR

Emziren tüm kadınlar bunu yaşamıştır. Şişmiş göğsü rahatlatmak için, iki emzirme arasında doğrudan buzdolabından soğuk bir lahana yaprağı uygulayın.