Öğrenciler yoğun olarak araştırdığı KYK yurt ve burs başvurusu için izlenmesi gereken adımlar nedir? KYK yurt ve burs başvuruları ne zaman, nasıl yapılacak? Haberimizde KYK yurt ve burs başvurularına dair detayları öğrenebilirsiniz.

KYK yurt başvurusu için hangi adımları izlemesi gerekiyor ve KYK burs başvurusu nasıl, hangi tarihler arasında yapılıyor? 

KYK YURT BAŞVURUSU TARİHLERİ

Yurt başvuruları her yıl Ağustos ayında, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nce yapılıyordu. KYK yurt başvuruları geçen sene 19 Ağustos'ta başlayıp 26 Ağustos'ta bitmişti. Dünyayı saran pandemi neticesinde başvuruların Yükseköğretim Kurulu'nun düzenlediği akademik takvim doğrultusunda yapılacağı bilgisine yer verildi.

Gelen açıklama şu şekilde:

"Öğrenciler, yurtlara başvuru tarihi ve başvuruya ilişkin her tür bilgiye Gençlik ve Spor Bakanlığı (gsb.gov.tr) ve Genel Müdürlüğümüzün resmi internet adreslerinden (kygm.gsb.gov.tr) ulaşabilecektir. Gelişmeler Bakanlığımızın sosyal medya hesaplarından da (@gencliksporbak) takip edilebilir."

KYK BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILACAK?

KYK burs başvurularıyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmemesine karşılık, başvurular geçen sene 21 Ekim Pazartesi günü saat 23.59'a kadar devam etmişti. E-Devlet üzerinden gerçekleştirilen başvuruların bu sene ne zaman yapılacağı ise henüz belirlenmedi.

KYK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

ÖSYM yerleştirme işlemlerinin sona ermesiyle birlikte başlayan başvuruların başlangıcına dair açıklama yurtkur.gsb.gov.tr internet sitesi üzerinden yapılır. Başvurular E-Devlet üzerinden gerçekleştirildiği için E-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin önce PTT şubelerine gidip şifre almaları, sonra giris.turkiye.gov.tr adresinden giriş yaparak başvuruyu tamamlamaları gerekmektedir.