Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, özel bir televizyon kanalında gündemi değerlendirdi.

Bakan Nebati, "Yılın ilk çeyreğinde yüzde 7,3'lük büyüme gerçekleşti, ikinci çeyrekte bunun da üzerinde bir büyüme bekliyoruz" dedi.

Bakan Nebati KYK borçlarıyla ilgili,  "Ekimde Meclis açılır açılmaz torba yasamız olacak. Bu ve buna benzer alanlar da dahil olmak üzere torba yasada bunların tamamını çözmüş olacağız." dedi. 

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ

Konut alımı ve üretimine ilişkin verilen desteklerin sürdürüleceğini vurgulayan Nebati şöyle konuştu:

"Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini gerçekleştireceğiz. Bununla beraber bizde Kredi Garanti Fonu (KGF) üzerinde konut alımını, daha doğrusu üretiminde önemli desteklerimizi daha önce verdik bundan sonrada vermeye devam edeceğiz."

 2 YENİ DESTEK

Bakan Nebati, dar gelirliler için iki yeni destek için çalışmaların tamamlandığını ve yakında açıklanacağını müjdesini de verdi:

"Bir de ilgili bakanlıklarımızla dar gelirlilerimizin sıkıntılı olarak yaşadıkları alanlarda çok önemli 2 projemiz var. Bu projenin gerçekleştirilmesinde son çalışmalarımızı ilgili bakanlarımızla gerçekleştirdik. Bunu Sayın Cumhurbaşkanımızla kabinede son rötuşlar yapıldıktan sonra önümüzde süreçte açıklanması noktasında çalışmalarımızı tamamlamış olacağız."