Akyazı ilçesinde Kuzey Marmara Otoyolu'nun son kesimi olan proje İzmit-Akyazı bölümünü, yani 6. kesim bugünkü açılış töreniyle hizmete sunuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantı ile katılım gösterdiği törende, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da konuşma yaptı.

'TÜRKİYE'Yİ HAK ETTİĞİ KONUMA TAŞIMAYA ÇALIŞIYORUZ'

Ulaştırma ve altyapı hamlelerinin 18 yıl önce iktidara gelen AK Parti ile başlayıp, güçlenerek devam ettiğini vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, dünya üzerindeki en büyük ekonomiler arasında Türkiye'yi hak ettiği konuma taşımak için dünya çapındaki en büyük projelere imzalarını bastıklarını ve hala Türkiye'nin dört bir yanında 3 binden fazla şantiyede, teknik personel, işçi ve mühendislerin gece gündüz demeden çalışmaya sürdürdüğünü belirtti.

SON 1 AY İÇİNDE DEV PROJELER HAYATA GEÇİRİLDİ

Karaismailoğlu, geçtiğimiz 1 aylık süre zarfında Kahramanmaraş-Göksun-Kayseri yolu, Samsun-Sivas demir yolu hattı, Formula 1 Pisti, Hayrabolu-Tekirdağ yolu, Manisa Akhisar çevre yolu ve Sarıkamış-Karakurt Horasan yolunun açılışlarını yaptıklarını açıkladı.

Geçtiğimiz çarşamba günü Ankara-Niğde Otoyolu'nun bütünüyle halkın hizmetine açıldığını, ürkiye'nin ilk ihracat trenin İstanbul'dan Çin'e doğru uğurlandığını ve yolculuğunu başarılı bir şekilde bitirdiğini dile getiren Bakan Karaismailoğlu, yakın zamanda aynı şekilde birçok projeyi de hayata geçireceklerini duyurdu.

'TÜRK MİLLETİNE BÜYÜK GÜÇLE HİZMET ETMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ'

Karaismailoğlu, aşılmaz denilen nehirleri aştıklarını, geçit vermeyeceği söylenen dağları delerek tüneller haline getirdiklerini vurgulayarak, aşk ile bağlı oldukları vatana ve Türk milletine büyük güçleri ile hizmet etmeyi sürdüreceklerini beyan etti.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun yalnızca Marmara'nın değil bütün Avrasya Bölgesi'nin ticaretinde ve ulaşımında çok kritik bir rol oynayacağını ifade ederek şu sözlerle devam etti:

İki kıtayı birbirine bağlayacak Kuzey Marmara Otoyolu sayesinde araçlar şehir içindeki yoğun trafiğe girmeye gerek kalmadan kesintisiz, konforlu, yüksek standartlı ve emniyetli bir yol vasıtasıyla transit geçiş sağlayacak. Kademe kademe açılan otoyolumuz, daha önceden hizmete aldığımız 320 km uzunluğundaki kesimlerden sonra bugün, İzmit 1 Kavşağı-Akyazı'nın arasında bulunan 73 kilometre uzunluktaki yoluyla en uzun ve son kesimini de hizmete alıp 400 kilometre uzunluktaki Kuzey Marmara Otoyolu'muzu bütünüyle hizmete sunuyoruz. Bu doğrultuda ticaretin merkezinde bulunan bu bölgeyi kuşatan bir ulaşım koridorunda Böylelikle tamamlamış oluyoruz.