İşte Meteoroloji’den yapılan hava durumu uyarısının detayları…

İstanbul başta olmakla beraber yurdun batı kesimlerini etkisi altına alan kar yağışının bugün sabah saatlerinde hafif şekilde etkisini göstermesiyle beraber yağışlı havanın yerini ise mevsim normallerinin 5 ila 10 derece altındaki hava sıcaklıkları alacak. Bu bağlamda yurdun bazı kesimlerinde yoğun kar yağışının bu gece saatlerinden itibaren etkili olması da bekleniyor.

hava durumu ege

O BÖLGELERE YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI!

Geçtiğimiz hafta başta İstanbul, Ankara, Edirne, Bursa gibi birçok ilde görülen kar yağışı yarından itibaren Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesinde yer yer yoğun ve kuvvetli geçecek. MGM'nin yaptığı hava durumu tahmin raporunda ulaşımda aksamalar, buzlanma, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi, don ve çığ tehlikesi gibi yaşanabilecek hadiselere karşı vatandaşları uyardı…

METEOROLOJİ UYARDI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirme verilerine göre: Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'nın kuzey kesimleri, Konya, Niğde, Sivas, Tokat çevreleri ve Antalya'nın doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği bildirildi. Akdeniz kıyı kesimlerinde ise yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek; Yaşanacak yağışların Hatay çevrelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolunun güneydoğusu ile Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olası bekleniyor. Öte yandan kuvvetli buzlanma ve don olayı da bekleniyor.

yoğun kar yağışı bekleniyor

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolunun güneydoğusu ile Zonguldak ve Bartın çevre ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı beklenirken ulaşımda aksamalar, buzlanma, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi, don ve çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlar dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli yer yer fırtına (40-90 km/sa) şeklinde esmesi beklenirken meydana gelebilecek olumsuzluklara (dik yamaçlarda çığ riski, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi) karşı vatandaşlar dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kuvvetli rüzgar kar yağışı

KUVVETLİ BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Gece ve sabah saatlerinde ise Marmara ile kuzey, iç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmakle beraber buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

MGM'den Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün akşam saatleri olmakla beraber Hatay merkez ve güneyinde kuvvetli (20-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır uyarısı yapıldı.