TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlık bütçesi üzerine konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ülkenin her yerinde sosyal konut ve kentsel dönüşüm hedefiyle çalışma gerçekleştirdiklerini beyan etti.

Kurum'un açıklamalarına göre, kentsel dönüşüm projesi kapsamında 110 bin konutun dönüşüm süreci başlatıldı. Söz konusu yatırımın bedelinin tam 39 milyar TL olduğu belirtildi.

19 BİN 766 KONUT SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ

Kurum, yatırım bedelinin yaklaşık olarak 4 milyar TL olduğunu belirttiği tam 19 bin 766 konutun yapımının tamamlanarak sahiplerine teslim edildiğini açıkladı.

30 milyar TL bedele sahip olan 85 bin adet konutun ise inşaat çalışmalarının halen sürdüğünü açıklayan Bakan Kurum, yapılara ait tüm iskan, ruhsat, denetim, proje, müteahhit ve yapı sahibi gibi tüm bilgilerin yer aldığı ve ülke genelinde uygulanacak olan bina kimlik sisteminin de Öönümüzdeki yıl devreye gireceğinin bilgisini verdi.

SOSYAL KONUTLARIN TEMELİ ATILDI

Yapı denetimleri kapsamında 2018 yılından bu yana tam 102 bin 500 adet binayı denetlediklerini belirten Bakan Kurum,  TOKİ'nin eliyle 115 bin 581 sosyal konutun da temelinin atıldığını söyledi. Söz konusu konutların 44 milyar TL bedele sahip olduğunu açıklayan Bakan Kurum, bedeli 17 milyar 212 milyon TL olan 60 bin adet konutu ve donatıların yapılmasında da sona geldiklerini beyan etti.

Doğal afetlere 165 milyon TL'lik destek sağlandı

Doğal afetlerden etkilenen kişilere de 165 milyon TL destek sağladıklarını beyan eden Bakan Murat Kurum, desteği sağladıkları illerin başında, son dönemlerde korkunç doğal afetler sebebiyle yara alan Elazığ, İzmir, Malatya ve Giresun'un geldiğini açıkladı.