Bozdağ Film prodüksiyon şirketinin yapımcılığını üstlendiği, ATV'nin reyting rekortmeni dizisi 'Kuruluş Osman'daki 'Gündüz Bey' karakterine nefes olan Emre Basalak, diziyle ve karakteriyle ilgili bir röportaj vermek üzere Bozdağ Film Youtube kanalına konuk oldu. Basalak, Kuruluş Osman setine koşarak geldiğini ifade etti.

'PLATO EN UFAK DETAYINA KADAR İNANILMAZ'

Setteki atmosferin, oyuncuların gösterdiği performansa olumlu yönde etkisi olduğunu açıklayan Emre Basalak, içinde bulundukları atmosferi sindirerek oynamanın oyuncular için oldukça büyük bir avantaj olduğuna dikkat çekti. Kuruluş Osman setinde bunu bariz bir şekilde hissettiklerini vurgulayan Basalak, platoda bulunan Söğüt'ten kaleye, kaleden çadırlara kadar en ufak bir detayın dahi inanılmaz olduğunu dile getirdi.

Setten sonra atımla sette dolaşıyorum

Seti bittikten sonra veya sete erken geldiği zamanlarda atına binerek kalede veya obada gezdiğini, bazen yürüyüş yaptığını söyleyen Basalak, bunun oldukça keyifli olduğunu söyledi. Türkiye'de böyle bir endüstrinin yer almasının gurur verici olduğunu kaydeden Basalak, bu projenin örnek olması umudunda olduğunu dile getirerek platonun ve setin, oyunculara olan katkılarından bahsetti.

Atla gezerken ormanda kayboldum

Bir gün ormanda çekim yaptıkları esnada sete erken gittiğini, çekime biraz vakit kala atla ormanda gezinmek istediğini söyleyen Basalak, ormanda kaybolduğunu, ancak o durumda hiç kimseyi aramayıp yolu kendi bulmaya çalışıp bulamadığını söyledi. Basalak, ormanda atıyla biraz sohbet ettiğini, ardından atın kendisini sete geri getirdiğini anlattı.

EMRE BASALAK'IN GÖZÜNDE GÜNDÜZ BEY KARAKTERİ

Emre Basalak, hayat verdiği karakteri Gündüz Bey'le ilgili olarak, "Gündüz'ü çok seviyorum. Onu oluşturmaya çalıştığım süreçte çok heyecanlandım. Ertuğrul Gazi'nin büyük oğlu kendisi. Onun için töre, aile kavramları çok önemli. Gündüz koca yürekli bir adam. Keşke Gündüz gibi olabilsem. Onu sevdikçe rolüme daha fazla bağlandım. Gündüz çok güzel bir adam, kardeşlerini asla ayırmıyor. Osman'a duygusal olarak çok yakın, belki de en küçük kardeş olmasından dolayı. Ailesindeki bütün dengeler eşit, kimseyi kayırmıyor, ayırmıyor." dedi.

'EĞİTİMLERDE OYUNCU OLDUĞUMU UNUTTUM'

Projenin çekimelrine başlamadan önce 2.5 aylık eğitim aldığını belirten Basalak; ok atma, at binme, kılıç kullanma derslerini aldıkları ciddi bir kamp sürecinden geçtiklerini dile getirdi. Bu süre içinde oyuncu olduğunu unutup adeta bir sporcu gibi hissettiğini söyleyen Basalak, bu eğitimin faydasını 1.5 yıldır süren çekimlerde net bir şekidle fark ettiklerini açıkladı.

Emre Baslak (Gündüz Bey) özel röportajı Bozdağ Film Youtube kanalında