Bozdağ Film yapımcılık şirketinin gerçekleştirdiği, ATV ekranlarının reyting rekortmeni dizisi Kuruluş Osman, tüm heyecanıyla devam ederken, dizide Göktuğ karakterini canlandıran Burak Çelik, Kuruluş Osman ve rolüyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Burak Çelik, Kuruluş Osman dizisiyle toprağa olan bakış açısının bütünüyle değiştiğini ifade ederek, "Atalarımızın ne büyük zorluklar çekerek bu topraklardan yurt yaptığını öğrendiğimden bu yana ağaca, taşa toprağa bakış açım tamamen değişti. Milli duygularım zaten epey yoğundur. Tarih boyunca Türk milletinin hiçbir zaman yükselmesini istemediler. Eskiden oklarımız vardı, şimdi de İHA'larımız var bizim." ifadelerini kullandı.

"ATLARLA ÇALIŞMAK BENİ ÇOK ETKİLEDİ"

Kuruluş Osman ilk sezonda Kongar nökerlerinden biri olarak diziye katılam, sonra Müslüman olarak Osman Bey'in alplerinin arasına katılan Göktuğ karakterinin canlandırıcısı Burak Çelik, kadroya katıldığı zamanda atlarla birlikte çalışmaya başlamanın kendisini fazlasıyla etkilediğini belirtti.

Çelik, "Ata bindiğim zaman sanki onunla bütünleşmişim gibi hissettim. Türk milletinin genetik olarak yatkınlığı var buna. Beynimizin de bir tarafında bu yetenek programlanmış bence. Türk denildiği zaman akla ilk olarak at geliyor. Hep farklı atlara biniyorum, zira hepsinden farklı şeyler öğreniyorum. Atlar bana sabırlı olmayı öğretti. Ata binmenin de bizlere hatırlattığı en önemli şeylerden biri empati duygusu bence." dedi.

SETTEKİ UYUM ÜST SEVİYEDE

Çelik, setteki uyumun üst seviyede olduğunu vurgulayarak, "Burak Ağabey'le çok iyi anlaşıyoruz. Çok iyi bir kaptan, sağ olsun. Kendisinden çok şey öğreniyorum. Setimiz de şampiyonlar ligi gibi zaten. Ahmet Yenilmez, Cüneyt Arkın, Ragıp Savaş, Tamer Yiğit gibi çok kıymetli büyükler var ve hepsi büyük ustalar. Onlardan ne öğrenebilirsem öğrenmeye çalışıyorum." ifadelerini kullandı.