Bozdağ Film'in yapımcılık imzasıyla ATV kanalından ekranlarına gelen, ikinci sezonunda da reyting rekorları kuran 'Kuruluş Osman' dizisinin oyuncu kadrosunda yer alan Özge Törer, dizide hayat verdiği Bala Hatun karakterine ve diziye ilişkin Bozdağ Film Youtube kanalına özel bir röportaj verdi.

Özge Törer, Kuruluş Osman dizisinde Bala Hatun karakterini canlandırıyor. Projenin oldukça meşakkatli ve büyük bir işin içinde olduklarını ifade etti. Güzel ve zorlu şartlarda çalıştıklarını söyleyen Törer, en büyük olanaklarının çalıştıkları plato olduğuna dikkat çekti. Plato sayesinde dönemin gerçekliğini iliklerine kadar hissettiklerini ifade eden Özge Törer, ilk başlarda rolünün korkutucu olduğunu söyledi.

"NE KADAR İNANIRSAN O KADAR KENDİNİ KAPTIRIYORSUN"

Törer, projeye ve oynayacağı karaktere alışma sürecinde ilk başlarda oldukça çekimser olduğuna dikkat çekti. O dönemin gerektirdiği gibi dövüş, at binme sahnelerine adapte olması gerektiğini aktaran Törer, karakteri nasıl bir tutacağına dair ikilemlerde bulunduğunu belirterek, "Kendini inandırırsan o kadar kendini kaptırıyorsun. Sonunda bir baktım ki artık Bala hatun diye bir karakter var." ifadelerini kullandı.

Törer, Kuruluş Osman projesinde en fazla etkilendiği sahneyle alakalı olarak ikinci sezonun başında çektikleri oba sahnesinde Bala Hatun'un çaresizliğini, acısını, ne yapacağını bilemez bir durumda olduğunu belirterek o sahneyi adeta yaşadığını söyledi. Törer, Bala Hatun gibi zor bir durumda kalmadığını, ancak o sahneden çok fazla etkilendiğini ve resmen yaşadığını ifade etti.

KURULUŞ OSMAN REYTİNG REKORLARI KIRIYOR

Proje tasarım, yapım ve senaryosunu Mehmet Bozdağ'ın üstlendiği, genel yönetmenliğini ise Metin Günay'ın yaptığı; Osman Bey karakterine hayat veren Burak Özçivit faktörüyle birlikte her Çarşamba reyting rekorlarına damgasını vuran Kuruluş Osman dizisi, tarihi dizilerin en başarılısı olmaya devam ediyor.

İşte Özge Törer'in verdiği röportaj...