Kurban Bayramı 2021 yılı, yeni yıl ile beraber merak edilen konular arasında yerini korudu. Milyonlarca vatandaşın, dini yükümlülüklerini yerine getirmek ve tatil planlarına önceden şekil vermek için Kurban Bayramı'nın ne zaman kutlanacağı ve hangi aya denk geldiğini öğrenilmek isteniyor. Bu bağlamda, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından dini günler ve bayramlar takvimini yayınlarken 2021 Kurban Bayramı tarihleri de duyuruldu. Peki, bu yıl Kurban Bayramı ne zaman idrak edilecek?

KURBAN BAYRAMI TARİHİ 2021

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2021 dini günler takviminde yer alan bilgilere göre, Kurban Bayramı 2021 yılında temmuz ayına denk geliyor.

Kurban Bayramı'nın 1. günü bu sel 20 Temmuz 2021 tarihine denk geliyor. Kurban Bayramı'nın 4. gününde ise 23 Temmuz 2021 tarihinde idrak edilecek.

KURBAN KESERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Kurban keserken aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir:

Usulüne göre bir kesim yapmış olmak için bir hayvanın yemek ve nefes borularıyla, iki atardamarından en az birinin kesilmesi gerekli. Bu şekilde yapılan bir kesim esnasında, hayvanın omuriliğinin kesilmesi ise mekruhtur. Bu bağlamda etlik kesim ile kurbanlık kesim arasında bir fark yoktur.

Hayvanın canı çıkmadan başının gövdesinden ayrılmamasına özen gösterilmeli.

Kurban edilecek hayvana acı çektirilmemeli ve eziyet edilmemelidir. Bu nedenle hayvanlar ehil kişiler tarafından kesilmeli ve boğazlama işlemi süratli bir şekilde yerine getirilmelidir.

Çevre temizliği için gerekli tedbirler alınmalıdır.

Hayvanların bir diğerinin kesimini görecek şekilde yan yana bulundurulmamalarına azami özen gösterilmelidir.