Aziz Yeniay yaptığı konuşmasında saldırıdan bir gün önce Cum’a namazında bir vatandaşın yanına gelerek kendisini uyardığını belirtti ve ekledi: “Bir vatandaş yanıma geldi. "Sayın başkanım ben sizi çok seviyorum. Hayatınız şu an tehlikede. Şu iki mahalleye gelmeyin. Ciddi bir organizasyon var. Uzun namlulu silahlarla saldıracaklar " dedi. Ben de geçiştirmeye çalıştım; bu tip sözlere prim vermemek gerekiyor. "Siz beni anlamıyorsunuz ama durum çok ciddi" dedi. Ama açıkçası birileri her zaman böyle sözler edebilir diye mühimsemedik. “Sen söylemen gerekeni söyledin teşekkür ediyoruz” diyerek konuyu kapattık.

PLANLI BİR TERÖR SALDIRI

Ancak bildiğiniz gibi ertesi gün belirlenmiş olan adresteki programımız akabinde, sivil memurların dışarıyı kontrolü sonrası tam dışarı çıkarken otomatik silahlarla taranmaya başladık.

Bu arada henüz daha olay yerinden ayrılmadan bir kısım Belediye Başkanlarının “bu adi bir adli olaydır; siyasi bir tarafı yoktur” çerçevesindeki açıklamaları oldukça düşündürücüdür. Daha olay yeri incelemesi tamamlanmadan ve adli bir kanaat ortada yokken böyle bir kanaati bu zevat uzaktan izleyerek nasıl ihsas etmiştir.

Bunlardan henüz 26'sı yakalandı, 16'sı tutuklu, 4'ü salıverildi, bunlardan 4 tanesinin çocuk olduğunu daha sonra öğreniyoruz. Kaldı ki saldırıyı uzun namlulu silahlarla düzenleyenlerin tümünün çocuk oluşu da manidardır. Yine bu çocukların savcılıkta emniyette verdikleri ifadeleri reddedip “bize böyle ifade vermemiz telkin edildi” söylemeleri de üzerinde düşünülmeye değerdir.

Olayın akabinde bir şahsın emniyete saldırının kendine yönelik olduğunu beyan etmesi de dikkat çekmektedir.

Olaydan bir gün önce Cuma namazında bir vatandaşımız tarafından “siyasi bir aktörün ve iki firmanın bu silahlı saldırıyı organize edecekleri” konusundaki haklı uyarısında zikredilen isimler savcılığa bildirilmiş ve haklarında suç duyurusu yapılmıştır.

Bu kadar tesadüfün bir araya gelmesi anlamlı değil. Bunun organize bir suç örgütünün planlı bir terör saldırısı olduğuna dair çok güçlü emareler olduğunu Sayın Cumhuriyet Başsavcımız  da Emniyet Müdürümüz de zikretti.  Kaldı ki benim kanaatim de bu çerçevededir.

Ancak seçildiği yer, mekan ve zaman dilimi, olayların arka planı bu silahlı saldırının hedef şaşırtmak üzerine kurulu olduğunu göstermektedir. Bizim hiç kimseyle bireysel husumetimiz söz konusu değildir. Bu tamamen bizim siyasi kimliğimize ve Küçükçekmece’mizin yarınına yönelik bir girişimdir.

Tüm süreç Cumhuriyet Başsavcılığımız ve Emniyetimiz tarafından titizlikle incelenmektedir.

 “YOLCULAR EŞYALARINI TOPARLAMAYA BAŞLADILAR”

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay, “Yeniden Küçükçekmece” vizyonunu da anlattı. Yeniay, “Yolcular eşyalarını toparlamaya başladılar. Biz el atılmadık konu bırakmayacak bir anlayışla geliyoruz. 2014 dünyası çok başkaydı, bugünün dünyası ve trendleri çok başka. Günümüz beklentilerini karşılayan yeniden bir Küçükçekmece anlayışıyla geliyoruz.  “ dedi.

İstanbul’un bir deprem bölgesi olduğunun altını çizen Aziz Yeniay, “ 100 bine yakın konutun dönüşümünü gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki 40 gün bizim için çok önemli. Kaybedemeyiz. Zamanımızı en efektif şekilde kullanmak zorundayız. Çocuklarımızı tüketen değil üreten bir nesil olarak yetiştirmek üzere yola çıktık. Yeni bulvarların; yeni meydanların planlamasını ekibimizle bugünden yapmaya başladık. Küçükçekmece’yi Türkiye’nin ilk kadın ilçesi; ilk çocuk ilçesi; ilk yaşlı ilçesi yapmak için projelerimize bugünden hazırlanmaya başladık.” dedi.