Adıyaman'da 3 yaşındaki Hüseyin Nasrullah Çelik, doğum gününde ortadan kaybolduktan sonra 6 yerinden bıçaklanarak katledilmiş bir halde bulundu. Çocuğu katlettiği ortaya çıkan Murat Çekiç, tutuklanarak hakim karşısına çıktı, aklı dengesinin yerinde olmadığını öne sürerek serbest kalmak istedi.

Hüseyin Nasrullah Çelik'in acı içindeki annesi mahkemede diz çöküp feryat etti. O kareler, Türkiye'nin hafızasına kazındı. Anne Sabiha Tunç, yürek burkan açıklamalarda bulunarak katilin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

'BIÇAK GÖRMEK İSTEMİYORUM, MUTFAĞA GİRMİYORUM'

Oğlunun ölümünden sonra bıçak görmeye dayanamadığını, bir yıldır sürekli olarak ağladığını söyleyen anne Sabiha Tunç, "Her bıçak gördüğümde oğlumun ölümü aklıma geliyor. Bir yıldır bu nedenle bıçak göreceğim korkusuyla mutfağa girip, yemek bile yapamıyorum. Anneleri ağlatan çocuk ve kadın katilleri için idamın getirilmesini istiyorum." ifadelerini kullandı.

Akli dengesi yerinde değilse nasıl ehliyet alıyor?

Her bıçak gördüğünde ellerinin titrediğini söyleyen Sabiha Tunç, Murat Çekiç'in avukatlarının, katilin tahliye olabilmesi için akli dengesinin yerinde olmadığını savunduğunu söyledi. Sabiha Tunç, katilin ehliyet aldığını, market işlettiğini ve çocuk sahibi olduğunu da vurguladı.

Önceden 'Çocuk istismarı' suçundan sabıkası olan Çekiç gibi katiller için idamın gelmesini istediğini söyleyen Tunç, "İdam gelsin bu katiller sorgusuz idam edilsin. Bir daha böyle şeyler olmasın, annelerin içi yanmasın. Çünkü benim içim cayır cayır yanıyor. Ben ne yaparsam yapayım içindeki ateşi söndüremiyorum." dedi.