Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen kritik Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'na başkanlık etti. Toplantıda kovid-19 salgını, tedbirler, uzaktan eğitim ve esnafa destek sağlanması gibi önemli gündem konularına değinildi. Toplantının ardından millete seslenen Erdoğan, alınan kararları bir bir açıkladı. İşte yeni kararlar...

'YERLİ AŞIYA BAHAR AYINDA KAVUŞACAĞIZ'

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde sıralanıyor;

Bahar aylarında milli koronavirüs aşısına kavuşup daha yaygın bir aşılama dönemine geçiş yapılacak. Bu süreç boyunca alınan tedbir kararları kapsamında, tedbirler sıkı bir şekilde uygulanmaya devam edecek.

YILBAŞINDA 4 GÜN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Tedbirlerden elde edilen kazanımlara güç vermek adına sokağa çıkma sınırlaması, vatandaşların yoğun olarak beraberce vakit geçirdikleri yılbaşında da uygulanacak. Buna göre 31 Aralık Perşembe günü saat 21.00'den, 4 Ocak 2021 saat 05.00'e kadar kesintisiz bir şekilde sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

ANAOKULLARI YÜZ YÜZE EĞİTİME GEÇİYOR

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında alınan doğrultusunda, ana sınıfları hariç tutulmak suretiyle tam gün şeklinde hizmet veren resmi ve özel bütün anaokulları, koronavirüs (kovid-19) tedbirleri çerçevesinde belirlenen koşulları yerine getirmek şartıyla bugün itibarıyla yüz yüze eğitim sürecine geçiş yapacak.

ESNAFLARA AYLIK 1000 TL DESTEK ÖDEMESİ

Esnaflara yönelik olarak açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplamda 1 milyon 239 bin 438 kişiye kadar ulaşan esnaf kesimine, 1000 TL destek ödemesinde bulunulacağını açıkladı. Buna göre 3 ay boyunca, iş yerinde kiracı olan esnaflara, büyükşehirlerde aylık olarak 750 TL, diğer illere ise 500 TL kira desteği verilecek.

KAFKASYA'DA YENİ DÖNEMİN KAPILARI ARALANDI

44 günlük savaşın ardından Azerbaycan, Dağlık Karabağ'ı Ermenistan işgalinden kurtardı. Böylece Kafkasya'da yepyeni bir dönemi kapıları aralandı. Bundan böyle bölgede çatışma değil barış, gerilim değil işbirliği, kavga değil iyi komşuluk ilişkilerini kapsayan yeni bir statüko kurulacak.

Azerbaycan-Türkiye arasında kimlikle seyahat imkanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakü'ye ziyaretinde yatırım alanlarında çeşitli anlaşmalara imza atılırken vatandaşların Azerbaycan-Türkiye arasında yalnızca kimlik kullanarak geçiş yapabilmesine olanacak sağlayak protokole de imza atıldı. Azerbaycan ve Türkiye arasındaki anlaşmalar, başta savunma ve altyapı olacak şekilde iki ülkenin her alandaki iş birliğini daha çok geliştirecek.