Coronavirüs salgını sürecinde salgına ilişkin durum değerlendirmelerinin gerçekleştiği ve tedbir kararlarının alındığı Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı başladı. Kabinenin kritik konu başlıklarından birini son dönemde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de artan koronavirüs vaka sayıları oluşturuyor. 

GÜNDEM KONULARI KONUŞULACAK

Toplantıda Türkiye'nin son günlerdeki gündeminden düşmeyen Doğu Akdeniz, Yunanistan'la yaşanan kriz ve Libya'daki son gelişmeler ele alınacak. Toplantıda ayrıca ekonomideki gelişmeler, sel felaketinin vurduğu Giresun'da yürütülen çalışmalar üzerinde de durulacak.

SUNUMU BAKANLAR GERÇEKLEŞTİRECEK

Toplantıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın sunum yapması bekleniyor.

Kabinenin en önemli gündem maddelerinden biri koronavirüsle mücadele olacak. Son dönemde artan koronavirüs vakalarına karşı alınabilecek yeni tedbirler masaya yatırılacak. Okulların 21 Eylül'de yüz yüze eğitime başlaması ve yüz yüze eğitimde alınacak önlemler değerlendirilecek.