Kraliçe II. Elizabeth'in hayatını kaybetmesinin ardından yerine oğlu Prens Charles geçti. Geçtiğimiz günlerde krallığı ilan edilen Kral III. Charles da tıpkı Kraliçe gibi başta İngiliz Milletler Topluluğu içindeki 14 ülke dahil olmak üzere Avustralya'da da kraliyeti temsil eden yeni isim oldu.​

Kraliçe II. Elizabeth, hükümdarlığı süresince tam 16 kez Avustralya'ya ziyarette bulundu.

MEKTUP BU BİNADA KORUNUYOR

16 ziyaretten 14'ü Canberra'ya yapan Kraliçe, Avustralya'ya en son 2011 yılında eşi Prens Philip ile gitti. Kraliçe'nin 2011 yılındaki ziyaretinin sebebi büyük büyük büyükannesi Kraliçe Victoria'nın adını alan ve şehrin kalbinde yer alan Sidney'in en ünlü yapılarından Kraliçe Victoria Binası'nın restorasyon sonrası açılışını yapmaktı. Bu binanın bir diğer önemi de Kraliçe'nin 1986'da yaptığı ziyarette geleceğe bir not olarak bıraktığı mektubun burada muhafaza edilmesi.

36 SENEDİR HİÇ AÇILMADI

Kraliçe II. Elizabeth, Avustralya'nın Sidney sakinleri için zarfın üzerine "Avustralya, Sidney'in Doğru ve Saygıdeğer Lord Belediye Başkanına" hitabıyla başlayan gizli bir mektup yazdı ve sonra da mektubu mühürledi. Kraliçe'nin dönemin Sidney belediye başkanından mektuba dair bir diğer isteği ise "2085 yılında sizin tarafınızdan seçilecek uygun bir günde, lütfen bu zarfı açıp Sidney vatandaşlarına mesajımı iletir misiniz?" oldu. Kraliçe'nin bu talebi elbette onaylandı. Ancak en yakın çalışanları da dahil olmak üzere kimse 36 senedir mühürlü duran mektupta ne yazdığını hâlâ bilmiyor.

​Milliyet'in haberine göre Mektup şu anda Kraliçe Victoria Binası'nın tepesinde bulunan kubbelerden birinde korunaklı bir fanusta saklanıyor. 1986'dan günümüze dek görev yapan tüm belediye başkanları ise Kraliçe'ye verilen bu sözü tutmakta oldukça kararlı bir tablo çizdi.