Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, KPSS Ön Lisans sonuçlarının açıklandığını duyurdu. 25 Ekim 2020'de gerçekleştirilen 2020 Kamu Personel Seçme Ön Lisans Sınavı sonuçları bugün açıklandı.

KPSS SONUÇLARINA NASIL BAKILIR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, yaptığı açıklamada Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarının ÖSYM üzerinden açıklandığını belirterek sonuçların hayırlı olmasını diledi.

KPSS sınavına giren adaylar, açıklanan sonuçlara ÖSYM resmi internet sitesi olan, "https://sonuc.osym.gov.tr" adresine giriş yaparak ulaşabilir, veya ÖSYM AİS mobil uygulamasına T.C. vatandaşlık numaraları ve aday şifrelerini kullanarak giriş yapabilirler.

Cevap kağıtları da erişime açılmış durumda

KPSS'ye giren adayların kullandığı cevap kağıtlarına ait görüntüler ve işaretlemeler sonucunda optik okuyucuların okuduğu veriler, 10 günlük süreyle "https://ais.osym.gov.tr" adresinden görüntülenebilecek. Adayların cevapları ve sorulara ait doğru yanıtlar ilgili adreste gösterilecek.

 

 

KPSS cevap kağıtları nasıl görüntülenir?

KPSS'ye giriş yapan adaylar, vatandaşlık numaraları ile şifrelerini kullanarak giriş yaptıktan sonra cevap kağıdı üzerindeki işaretlemelerini ve soruların doğru yanıtlarını görebilecekler. "https://ais.osym.gov.tr" adresine giriş yapan KPSS adayları, cevap ve cevap anahtarının paylaşıldığı formun üzerinde yer alan soru numaralarına tıklayarak her sorunun köünü, şıklarını ve doğru cevabı, kendilerinin işaretledikleri cevapla beraber görüp inceleme şansına sahip olacaklar.