"KPSS Ortaöğretim 2020/2 tercih kılavuzu açıklandı mı?" sorusunun cevabı yoğun olarak araştırılıyor. ÖSYM tarafından yapılan son dakika açıklamasında, bu sorunun yanıtı gerildi.

Açıklamaya göre tercihler bugünden itibaren başlıyor. Hatırlanacağı üzere branş dağılımı yakın bir zamanda açıklanmıştı. Tercihler ise yayınlanan takvime göre bugün (30 Aralık 2020) başladı. 

ÖSYM'DEN TERCİH KILAVUZU AÇIKLAMASI

KPSS 2020/2 tercih kılavuzuna ait merak edilen detaylar ÖSYM'nin duyuru sayfasından adaylarla paylaşıldı. ÖSYM'nin yaptığı açıklamada, bazı kamu kurumları ve kuruluşlarının açık olan pozisyon ve kadrolarına "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" hükümleri gereğince yerleştirme işlemlerinin ÖSYM tarafından yapılacağı belirtildi.

Buna saat 11.45 itibarıyla KPSS-2020/2 Tercih Kılavuzu, adayların erişimine açıldı. 

TERCİH İŞLEMLERİ HANGİ TARİHTE BİTECEK? 

Adaylar, 30 Aralık 2020 ve 7 Ocak 2021 tarihleri arasında tercih işlemlerini yapabilecek. Tercihler, 7 Ocak tarihinde, saat 23:59'da son bulacak.

Adayların yapacağı tercih işlemleri, ekte bulunan KPSS-2020/2 Tercih Kılavuzu kuralları gereğince, ÖSYM’nin "ais.osym.gov.tr" uzantılı İnternet adresi üzerinden yapılacak. Adaylar, vatandaşlık numaralarını ve aday şifrelerini girerek bireysel giriş yapacak.