İlk olarak İngiltere'de çıkan koronavirüsün mutasyonlu ve daha bulaşıcı haline Fransa'da rastlandı. Gelen bilgilere göre, Fransa'da yaşayan ve İngiltere ile teması bulunan bir vatandaşta yeni tip koronavirüsün (kovid-19) daha bulaşıcı hali tespit edildi.

Fransa Halk Sağlığı Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre, 19 Aralık 2020 tarihinde Londra'dan, Fransa'nın Tours şehrine gelen bir Fransa vatandaşında yeni tip koronavirüsün mutasyonlu haline rastlandı.

SEMPTOM GÖSTERMEMESİNE RAĞMEN KARANTİNAYA ALINDI

Bahsi geçen kişide herhangi bir semptom görülmemesine rağmen karantinaya alındı ve bu kişiyle temaslı olan herkesin tespit edilmesine yönelik olarak çalışmalara başlandığı ifade edildi.

VİRÜS ARTIK FRANSA'DA DA YAYILABİLİR

Bugünden itibaren Fransa'da yaşayan başka kişilerde de mutasyonlu koronavirüs görülebileceği aktarılarak, virüsün insanlardaki hücrelere yapışıp hızlı bir şekilde nüfuz ettiği belirtildi

Türkiye dahil pek çok ülke İngiltere'ye kapı duvar oldu

İngiltere Sağlık Bakanlığı, yeni tip corona virüsün mutasyona uğrayarak daha hızlı yayılan bir tür haline geldiğini duyurmuş, duyurunun ardından Türkiye de dahil pek çok ülke İngiltere'ye olan kapıları kapatmıştı.