Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'daki tarihi ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çin aşısı Sinovac ile ilgili endişeleri ve gündemde 14 günlük sokak kısıtlamasının olup olmayacağına ilişkin sorulara yanıt veren Erdoğan, "Başladığımızda aşıyı ben olacağım inşallah. 14 günlük sokak kısıtlaması Bilim Kurulu gündeminde yok." ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLARIN ÇİN AŞISIYLA İLGİLİ ENDİŞESİ

Basın mensuplarından Kübra Par, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Koronavirüs aşısı Sinovac'ın oluşturabileceği yan etkiler konusunda endişeler var. Bununla ilgili neler söyleyebilirsiniz?" sorusunu yöneltti.

Erdoğan ise, "İnşallah başladığımızda aşıyı olacağım. Biz şu an Çin'le bu anlaşmayı yaptık. Çin'deki firma, bu dünyada kendini ispat etmeyi başarmış bir firma. Bunlar dışında bizim de çalışmalarımız var. Malum, bir de Almanya'daki iki Türk'ün, yani Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci'nin birlikte yaptığı Koronavirüs aşısı çalışması var. Pfizer ve BionTech ortak çalışması. O zaman üçlemiş olacağız ancak ilk bölümde elimize geçecek olan Çin'deki firmanın aşılarıdır. Oradan gelen ilk aşılarla inşallah adımı atalım diyoruz." ifadelerini kullandı.

14 GÜNLÜK SOKAK KISITLAMASI HAKKINDA AÇIKLAMA

Basın mensubu Aysun Torun Orhan ise, "Hafta sonu kısıtlama uygulanıyor, peki genişlemesi söz konusu mu? Bazı bilim insanları, Koronavirüs vaka sayılarının azalması için tamamen kapanma olması gerektiğini belirtip 14 günlük bir sokak kısıtlamasının altını çiziyor." dedi.

Erdoğan bu soruyu, "Bizim Bilim Kurulu'nun gündeminde böyle bir şey yok. Kurulun bize söylediği şey şu an hafta sonları, yani Cuma akşamı saat 9'dan itibaren Pazartesi sabah saat 5'e kadar eve kapanalım. Bilim Kurulu'nun söylediği bu. Buna uyum sağlıyoruz." şeklinde yanıtladı.