Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle düğün organizasyonlarına kısıtlamalar getirilmesinin ardından vatandaşlar düğünlerinde yeni yöntemler denemeye başladı. Koronavirüsün hala etkisini göstermeye devam etmesinden ötürü davetiyelerde değişikliğe giden düğün sahipleri, düğünlerine katılım gösteremeyecek olan vatandaşlar için davetiyelere QR kod ve IBAN numarası iliştiriyor. 

Düğün davetiyelerinde yeni dönem

Koronavirüs sebebiyle toplu organizasyonlara katılım göstermek istemeyen vatandaşlar için davetiyelerde yeni bir yöntem uygulanıyor. Bu bağlamda düğün sahipleri, davetiyelerin üzerine banka hesap numaralarını (IBAN) ve hesaplara direkt olarak para aktarılmasını sağlayan QR kodu ekliyor. Söz konusu eklentiler, "Gelin-Damat destek hesabı" adıyla yapılıyor. 

Davetiyelere olan talep değişti

Rojda Meryem Cengiz adlı bir davetiye organizasyonu yetkilisi, Koronavirüs salgınının düğün sahiplerinin davetiyelere olan taleplerini değiştirdiğini ifade etti. Pandemik süreçte vatandaşların sadece nikah yapmayı tercih ettiğini söyleyen Cengiz, düğün sahiplerinin son üç aydır oldukça tedirgin olduğunu belirtti.

Cengiz, düğün sahiplerinin davetiye bastıklarını, ancak sonrasında düğünlerinin başka tarihe ertelendiğini; bu sebeple pandemi döneminde nikah sonrasında açık alanlardaki törenler veya restoran davetleri için masaüstü kart basılmasına olan talebin arttığını vurguladı.

IBAN ve banka QR kodu ekleniyor

Yeni dönem davetiyelere maske takma zorunluluğuna ilişkin hatırlatma metinlerinin, IBAN numaralarının ve banka QR kodlarının eklendiğine dikakt çeken Cengiz, son dönemlerde vatandaşların yalnızca 100-200 arasında davetiye bastırdığını, hatta bu sayının 50'ye kadar düştüğünü belirtti.