Yeni koronavirüs genelgeleri kapsamında ekipler özellikle eğlence mekanlarını sık sık denetliyor. Ekiplerin göz açmadığı bir dönemde yeni yöntemlere başvuran bazı mekan sahiplerinin akıllara durgunluk veren çözümler bulduğu öğrenildi. Bu bağlamda Konya'da, kumar oynanan bir iş yerine giriş için açılan gizli bir bölmenin kullanıldığı öğrenildi. 

TOPLAMDA 5 MEKANDAN 111 KİŞİYE CEZA

Polis ekipleri tarafından yapılan denetimlerde vatandaşlar tarafından sık sık tercih edilen cadde, meydan ve mekanlarda kontroller sağlanıyor. Genelge kapsamında kural ihlali yaptığı tespit edilen vatandaşlara ceza uygulanıyor. Bazı mekan sahipleri de cezadan kaçmak için ilginç yöntemlere başvuruyor.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, geçtiğimiz gün yaptıkları denetimlerde 4 iş yerinde sosyal mesafe kuralını ihlal eden 111 kişiye cezai işlem uyguladı. 

Gizli bölmeden girerek kumar oynadılar

Konya'daki bir iş yerinde kumar oynatıldığı tespit edildi. Söz konusu mekanda kumar oynatıldığı, mekana girişlerin duvarda açılan gizli bir bölmeden yapıldığı öğrenildi. İş yerinden sorumlu olan R.K.'ye, "kumar oynanması için yer ve imkan sağlama" suçundan cezai işlem yapıldı.

İki iş yeri sorumlusunun da belgelerinin eksik olduğu tespit edildi. Şahıslara, "bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranmak"tan işlem yapıldığı öğrenilirken şahısların iş yerlerine de mühür vurulduğu belirlendi.