Koronavirüs salgını hala tüm dünyada etkisini gösterirken aşı çalışmaları da son sürat devam ediyor. Birçok ülkede koronavirüsün ikinci dalgası ve ikinci pikleri ile savaş halinde. 

Salgında vefat sayısı 1 milyonu aştı

Pandemik süreç, son yüzyılda dünyanın karşı karşıya kaldığı en büyük problem olarak kayıtlara geçerken, koronavirüs tablosunda korkutucu rakamlar oluşmaya başladı. Tüm dünya genelinde koronavirüs hasebiyle yaşamını yitiren kişi sayısı 1 milyonu geçti.

Aşı çalışmalarında kanatlar takıldı

Koronavirüsü durdurmak üzere aylardır canla başla çalışan bilim insanlarının yaptıkları açıklamalara göre, aşıyla ilgili ne bir tarih verilmese bile çalışmaların yakın zamanda sona ereceği düşünülüyor.

AŞI İLK KEZ TÜRKİYE'DE DENENECEK

Salgın korkusu vatandaşların yüreğinde yer etmişken herkesin gözü bilim dünyasından gelecek habere çevrilmişti. Beklenen haber Çin'den geldi. Türkiye'nin de gönüllü olmasıyla, Çin'de üretilen aşı Türkiye'de bugün itibarıyla denenmeye başlanacak.

AŞININ İKİNCİ DOZU 2 HAFTA SONRA

1300 civarında sağlık çalışanının gönüllü olduğu aşı denemelerinde ilk aşı bugün yapılacak, ikincisi ise tam 14 gün sonra yapılacak. Aşıların nasıl bir etki gösterdiğine dair sonuçlar Dünya Sağlık Örgütü ile paylaşılacak.