Geçtiğimiz gün Konya'daki bir süt fabrikasında meydana gelen olayda Emre S. isimli bir şahıs, bir süt toplama fabrikasında bulunan içi süt dolu bir kazanın içine çıplak girerek banyo yaptı. Uğur T. isimli başka bir şahıs ise rezil görüntüleri kayıt altına aldıktan sonra sosyal medya platformu TikTok üzerinde yayınladı. Görüntüler kısa sürede Twitter'da yayılarak gündem oldu. Sosyal medya kullanıcıları görüntülere ağır tepki gösterdi. Bu bağlamda Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçti. Söz konusu iş yerine 4 yasal işlem uygulanırken, iki kişinin de gözaltına alındığı öğrenildi.

Süt toplama fabrikasında iğrenç görüntü

Görüntülerde Emre S. isimli şahsın çıplak bir şekilde süt dolu kazanın içine girdiği görülüyor. Firma ise bu konuda yaptığı açıklamasında, bu görüntülerin şirkete komplo kurmak için çekildiğini iddia etti. Firma yetkilisi İsmail Uğur Kafalıer, görüntüdeki kişilerin fabrikada çalışan olduğunu, kazanın ise sütle değil dezenfektanla dolu olduğunu ileri sürdü. Görüntüdeki iki arkadaşın bunu neden yaptığı sorulunca da kendi aralarında şakalaştıklarını söyledi.

Polis ekipleri gözaltına aldı

Görüntülerin ardıdan harekete geçen polis ekipleri Emre S. ve Uğur T.'yi gözaltına aldı. Kişiler hakkında TCK'nın 185. maddesine göre içecek su veya yenilip içilecek, veya tüketilecek besinleri bozarak insanların sağlığını tehlikeye atan kişiler hakkında 2 ila 15 yıla kadar hapis cezası uygulanabilir.