Tüm anahtarları aynı anahtarlıkta tutmanın, farkında olmadığınız bazı tehlikeleri vardır. Aracınızın anahtarının ayrı bir halkada olması gerekiyor. Peki, neden?

Neden Anahtarlıkta Çok Fazla Anahtar Olmamalı? AutoAccessoriesGarage bunun gerekçesini şöyle açıklıyor: Anahtarlığınızda çok fazla anahtar bulunması, ateşleme silindirinizin hassas iç bileşenlerine zarar verebilir. Ateşleme silindiriniz aslında üzerinde çok fazla ağırlık taşıyacak şekilde tasarlanmamıştır ve ateşlemeye ağır bir anahtar halkası astığınızda, her darbe, dönüş ve titreşim, hassas iç elemanları yavaş ama kesin bir şekilde aşındıracaktır.

Tüm ekstra anahtarların anahtarlığa uyguladığı baskı sizi kilitli bırakabilir veya ciddi ateşleme sorunları yaşayabilirsiniz. Bu nedenlerden dolayı uygulamadan kaçınılmalıdır.

Kontak Anahtarında Hasar Sinspeed.co.uk ise konu ile ilgili şöyle bir açıklama yapıyor: 1- Kontak anahtarı aracınızın elektrik sisteminin kritik bir bileşenidir. Kontak anahtarınıza ilave anahtarlar taktığınızda, anahtara ekstra ağırlık katarsınız. Zamanla bu durum aşınma ve yıpranmaya yol açarak kontak anahtarının arızalanmasına neden olabilir.

Artan Hırsızlık Riski 2- Araba hırsızlığı her yerde bir endişe kaynağıdır. Kontak anahtarınıza birden fazla anahtar takmak hırsızların arabanızı çalmasını kolaylaştırabilir. Bir hırsızın aracınıza zorla girip aracınızla birlikte uzaklaşması çok kolaydır, özellikle de diğer anahtarlarınıza kolayca erişebiliyorsa.

Kontak Anahtarı Aşınması ve Yıpranması 3- Anahtarların sürekli şıngırdaması, kontak anahtarınızın daha çabuk yıpranmasına neden olabilir. Aşınmış bir kontak anahtarı zamanla aracı çalıştırmada zorluklara neden olabilir. Aşınmış bir kontak anahtarını değiştirmek de pahalı ve zahmetli olabilir.

Kontak Anahtarı Elektrik Sorunları 4- Modern araçlar, aracın bilgisayarıyla iletişim kuran karmaşık ateşleme sistemleriyle donatılmıştır. Kontak anahtarlığınıza fazladan anahtar taktığınızda, elektrik bağlantılarına müdahale edilebilir ve kontak anahtarı ile araç bilgisayarı arasındaki iletişim bozulabilir.

Güvenlik Tehlikeleri 5- Kontak anahtarınıza birden fazla anahtar takmak, sürüş sırasında dikkatinizin dağılmasına neden olabilir.

 

KAYNAK:yeniakit.com