Yunan basını, Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma'nın gerçek savaş alanında test edilmesinin yakın olduğunu yazdı.

Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait AH-1W Super Cobra ve SH-70 Sea Hawk helikopterlerinin Çok Maksatlı Amfibi Gemisi LHD ANADOLU'ya ilk inişi gerçekleştirerek konuşlanmayı tamamlamasından bahseden Yunan basını, Kızılelma'nın artık yolda olduğunu belirtti.

'TÜRKİYE HER GÜN BİR YENİSİNİ EKLİYOR'

Türk savunma sanayisinin başarısına vurgu yapılan haberde Türkiye'nin neredeyse her gün silah teknolojisine bir yenisini eklediğinden söz edildi.

Türkiye'nin Kızılelma'yı Suriye ve Irak'taki terör hedefleri üzerinde test etmesinin olası hatta mantıklı olduğu kaydedilirken haberde, "Kızılelma, kısa pistlere iniş kalkış yapabilen bir savaş platformu olarak tasarlandı. Bu da onu sadece Türk Hava Kuvvetleri için değil, Türk Donanması için de son derece uygun kılıyor" denildi.

'İT DALAŞINDA BÜYÜK ESENKLİĞE SAHİP'

Kızılelma'nın havadan havaya atış yapabilen füze taşıyacağına dikkat çeken Yunan basını, insansız savaş uçağının it dalaşında büyük bir esnekliğe sahip olacağını yazdı.

Haberde Kızılelma'nın teknik özelliğine de geniş yer verildi.

YUNAN DONANMASINA ACİL MÜDAHALE GÜCÜ ÇAĞRISI

Yunan donanmasının LHD ANADOLU için acil müdahale gücü oluşturması tavsiyesinde bulunan Yunan basını, Bayraktar TB3, AKINCI ve Kızılelma'nın konuşlu olacağı Türk amfibi gemisinin Yunanistan için tehlike oluşturduğundan bahsedildi.

Haberde, "Son olarak ülkemizin temin edeceği yeni antidrone sisteminin Kızılelma tehdidiyle ne ölçüde başa çıkabileceğini göreceğiz" ifadeleri kullanıldı.

SELÇUK BAYRAKTAR'DAN KIZILELMA PAYLAŞIMI: O SINIRI AŞTI

Baykar’ın kendi öz kaynaklarıyla milli ve özgün olarak geliştirdiği Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma’nın ilk Otomatik Taksi ve Koşu Testi başarıyla tamamlandı.

Tarihe geçen teste ilişkin açıklama yapan Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, ''Hedefimiz ilk koşu testi olduğundan biraz daha düşük hızlarda koşmaktı ama o sınırı da aştık. Allah'a şükür başarılı bir şekilde ilk otomatik taksi koşu tesitini Kızılelma başarıyla tamamladı.'' ifadelerine yer verdi.