Yunanistan'da, birkaç üniversitenin bir araya gelmesiyle oluşturulan ilk Yunan İHA'sı görüntüleri paylaşıldı.

SAS Tech firması Talos isimli insansız hava aracının test uçuşunu gerçekleştirdi.

Sosyal medya hesabından test uçuşu görüntülerini paylaşan şirket, "Talos İHA, aerodinamik açısından test uçuşuna tabii tutuldu" notunu düştü.

Uçuşun kısa sürdüğü ve Talos İHA'nın uçuş boyunca kendisinden beklenen performansı gösterdiği belirtilirken, "Talos İHA, aerodinamik açısından test uçuşuna tabii tutuldu." ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan SAS Tech paylaşıma, "Yunanistan'da insansız araçlarla ilgili yenilikçi bir şeyler yapma gücüne sahip olduğumuzu kanıtlamak için ilk uçuşumuzu gerçekleştirdik." notunu ekledi.

Talos İHA'nın teknik özellikleri ise 200 kg ağırlık, 4,4 metre uzunluk, 500 km harekat yarıçapı ve 180 km hız olarak açıklandı.

Öte yandan, Yunan medyasında çıkan haberlerde ise Yunanistan'ın son dönemde İHA konusunda önemli atılımlar gerçekleştirdiği ve Ege Denizi'nde Türkiye'ye karşı dengeyi yeniden sağlayabileceği vurgulandı.

TÜRKİYE'DEN Mİ KOPYALANDI?

Yunanistan’ın ilk İHA'sı olarak tanıtılan Talos, Türkiye'de TEKNOFEST 2021'de tanıtılan ALPKUŞ’a benzerliğiyle dikkat çekerken bir çok sosyal medya kullanıcısı da Yunanistan’ı Türkiye’den kopya çekmekle suçladı.

Talos, 4,4 metre uzunluğa, 180 km/s hıza ve yaklaşık 500 km hareket yarıçapına sahip.