ET, TAVUK, BALIK

Kolajen yönünden en önemli kaynaklar; sığır eti, tavuk eti, hindi eti, sakatatlar ve balıklardır. En iyi protein kaynakları olan bu besinler cildin esnekliğini ve sıkılığını artırır. Cilt hücrelerinin bozulmasına engel olur.

YUMURTA

En kaliteli protein kaynağı olan yumurtanın sarısı da beyazı da kolajen üretimi konusunda güçlü bir kaynaktır.

YEŞİL SEBZELER

Nane, adaçayı, roka, ıspanak, ısırgan otu, lahana, ebegümeci gibi yeşil yapraklı sebzeler vücudun kolajen üretimini artırmakta ve cildin nemini, elastikiyetini korumaktadır.

SARI, TURUNCU RENKLİ MEYVE VE SEBZELER

Şeftali, mango, kayısı, ananas, limon, greyfurt, portakal, kavun, havuç, bal kabağı, patates ve kivi gibi C vitaminini bolca barındıran besinler kolajen desteği veren önemli besinlerdendir. Cildin daha pürüzsüz görünmesini sağlarlar.

SÜLFÜR BİLEŞENLERİ İÇEREN BESİNLER

Sarımsak, kereviz, zeytin çeşitleri, tofu, soğan, pırasa, salatalık, muz gibi sülfür içeriği olan sebzeler ve meyveler vücuttaki kolajen üretimini artırır.

KIRMIZI MEYVELER

Ahududu, böğürtlen, yaban mersini, kızılcık, çilek, kiraz, siyah üzüm, elma, pancar, kırmızı kapya biber, domates gibi besinler içerdikleri güçlü antioksidanlar sayesinde kolajen üretimini uyarırlar. Güneşin zararlı ışınlarının deriye etkilerini azaltırlar.

KURUYEMİŞLER

Fındık, fıstık, ceviz kolajen desteği konusunda beslenmede mutlaka bulundurulması gereken yemişlerdir.

SÜT ÜRÜNLERİ

Lor peynir, beyaz peynir, inek sütü, soya sütü kolajen üretimini uyaran bileşenler içerirler.   

BAZI ÖNERİLER:

Cildin daha pürüzsüz ve temiz görünmesi için mutlaka ölü deri temizliği yapılmalıdır. Bu işlem için özel bakım ürünleri kullanılabilir veya güzellik merkezine gidilebilir.

C vitamini kolajen üretimi için en önemli vitaminlerden biridir. Eğer sigara içiyorsanız C vitaminini daha fazlasını almalısınız ki etkisini görebilesiniz. Bu durumda en iyi yol bir an önce sigarayı bırakmak olacaktır.