Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, zorlu kış mevsiminden önce Kartepe zirve yolunda bakım yaparak mevsime hazırlandı. Kartepe zirve yolu, kış turizminin merkezi olan Kartepe zirvesine ulaşmak için vatandaşların yoğun olarak kullandığı ana yolda bakım yapıldı.

BAKIM ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Her mevsimi kendine has doğal güzelliklerle donatılmış olan Kocaeli ilinde, "kış turizmi" denildiği zaman akla ilk gelen konumlardan biri olan Kartepe zirvesi, bu kış mevsimine sıkı bir şekilde hazırlandı. Zirveye giden ana yolda, kış mevsiminden önce bakım yapıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na bağlı Trafik Yönetimi Şube Müdürlüğü ekipleri, Kartepe zirve yolunu bütünüyle elden geçirdi.

KRİTİK ÖNEME SAHİP YÖNLENDİRME LEVHALARI

Kartepe zirvesine giden yol oldukça virajlı, bu nedenle yönlendirme levhaları, zirveye gitmek isteyen sürücüler için hayati önem taşıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na bağlı Trafik Yönetimi Şube Müdürlüğü ekipleri, yoldaki levhaların hepsini elden geçirdi. Bakıma ihtiyaç duyan tüm levhalar birer birer bakıma alınırken, durumu kötü olan levhalar da yine ekipler tarafından yenileriyle değiştirildi. Böylece sürücülerin hem gece hem de gündüz yaptıkları yolculuklar esnasında levhaları çok rahat bir şekilde görebilmesi sağlandı.

SİNYALİZASYONLARIN KONTROLLERİ

Kış aylarında Kartepe zirvesine olan mesafe azaldıkça sisli bir havanın hakimiyet gösterdiği gözleniyor. Sisli havalarda görüş mesafesi azaldığından sürücünün işi zorlaşıyor ve hayati tehlikesi artıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu durumu ele alarak yönlendirme levhalarını led aydınlatmalı sinyalizasyonlarla donattı. Trafik Yönetimi Şube Müdürlüğü ekipleri de zirve güzergahında yer alan bütün sinyalizasyonların kontrolünü sağladı. Arızalı olanlar yenileriyle değiştirildi, tüm sinyalizasyonların bakımları yapıldı.

YENİLENMİŞ, FOSFORLU YOL ÇİZGİLERİ

Kış mevsiminin etkisini göstermesiyle birlikte özellikle de Kartepe'de kar yağışı çok sık meydana geliyor. Bu durumda etraf beyaza bürünüyor; yolda bulunan trafik çizgilerinin de önemi daha fazla artıyor. Kar yağışından ötürü bembeyaz kaplanan yol çizgileri, özel üretim fosforlu sarı renk çizgilerle yenilendi. 

OTOKORKULUKLARIN ONARIMI TAMAMLANDI

Zirve yolunda meydana gelen kazalardan ötürü bazı oto korkuluklar kullanılamaz hale gelmişti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, oto korkulukları yenileyerek yol güvenliğini arttırdı.

Trafik kurallarına uyum göstermek şart

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na bağlı Trafik Yönetimi Şube Müdürlüğü yetkilileri, bu güzergahtaki tüm trafik bakımlarını yaparak hem Kartepe zirvesine ulaşmak isteyen sürücülerin, hem kendilerinin, hem de diğer vatandaşların can ve mal güvenliğinin tesis edilmesi için herkesin trafik kurallarına uyması gerektiğini belirtti.