Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs (kovid-19) salgını ile ilgili yeni bir açıklama da bulundu. Bakan Koca, İstanbul, Bursa, İzmir gibi büyük şehirlerdeki artış trendinin neredeyse tüm Türkiye yayıldığını ifade etti. Bu kötü gidişatın durdurulması için radikal tedbirlere başvurmanın kaçınılmaz olduğu vurgulandı.

RADİKAL TEDBİRLER ALINMASI KAÇINILMAZ

Yeni tip koronavirüs salgını dünyadaki artışa paralel olarak Türkiye'deki büyük illerden öncelikli olarak İstanbul, Bursa, İzmir gibi Batı illerinin içinde başlayan koronavirüs artış trendinin neredeyse tüm türkiye'ye yayılmış duruma geldiğini ifade eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki sağlık altyapısı çok güçlü olsa da gidişatı durdurmak adına radikal tedbirler alınmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz gün gerçekleşen kabine toplantısına değinen Bakan Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından alınan tavsiye kararının da toplantıda değerlendirildiğini açıkladı.

ALMANYA VE ÇİN KAYNAKLI AŞILAR TÜRKİYE'DE UYGULANIYOR

Tüm bunlar olurken Almanya ve Çin kaynaklı aşıların Türkiye'deki faz çalışmalarının devam ettiğini anımsatan Bakan Koca, 2020 yılı bitmeden aşıya kavuşmanın ümidini taşıdığını vurguladı. Sürecin güvenli bir şekilde atlatılmasının boynunun borcu olduğunu dile getiren Bakan Koca, klinik öncesindeki aşamayı başarılı bir şekilde tamamlayan aşı adaylarından iki koronavirüs aşı adayının klinik çalışmalarının desteklendiğini duyurdu.