Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) ilk turu 11 Ekim tarihinde tamamlanan seçimin ikinci turu yarın yapılacak. Hatırlanacağı üzere ilk turda en çok oyu Başbakan Ersin Tatar almıştı. İkinci turda yeniden karşı karşıya gelecek olan Başbakan Ersin Tatar ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı arasında bir seçim yapacak olan KKTC'li vatandaşların yanı sıra, kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş'ın torunu da oy kullanacak. Dedesi ile aynı ada sahip olan Rauf Denktaş, dedesinin izinden giderek Ersin Tatar'ı destekleyeceğini açıkladı.

'TÜRKİYE BİZİM TARTIŞILMAZIMIZDIR'

Rauf Denktaş, dedesinin; "Türkiye ile el ele, kol kola yürümek hepimizin görevidir. Türkiye'siz nefes alamam." sözlerini hatırlatarak, "Anavatanımız, Türkiye'miz bizim tartışılmazımızdır. Bu konuda taviz vermemiz mümkün değil. Anadolu ile gönül bağımız, sevgimiz, muhabbetimiz hiç bir zaman azalmamıştır. KKTC'de kutuplaşmanın yerine, ülkemizin ve anavatanımızın birliği, bütünlüğü için tek vücut olmamız gerekiyor." dedi.

DEDEM YAŞASAYDI ERSİN TATAR'I DESTEKLERDİ

Türkiye'yle olan ilişkilerin normalleştirilmesi ve KKTC ile Türkiye'nin ayrılmaz bir bütün olduğunu dünyaya göstermenin ancak Türkiye-KKTC iş birliğiyle mümkün olabileceğini söyleyen Denktaş, bu konuda duruşunu belli eden Ersin Tatar'ı destekleyeceğini belirten torun, "Sayın Ersin Tatar'a Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde tam destek vereceğimi kamuoyunun bilgisine getiririm. Dedem de yaşasaydı onu desteklerdi." dedi.