Türkiye, gelecek aşılar için gün sayarken KKTC Sağlık Bakanı Ali Pilli'den bir açıklama geldi. Pilli, Türkiye'ye 11 Aralık 2020 tarihinde (bugün) 10 milyon doz, ardından toplamda 50 milyon dozluk aşı geleceğini bildiklerini ve ülkeye gelen bu aşılardan KKTC'nin de alacağını dile getirerek, görüşmelerin devam ettiğini bildirdi.

'CUMHURBAŞKANIMIZ ERDOĞAN'A TEŞEKKÜRLER'

Koronavirüs salgını süresinde ve bundan hariç zamanlarda da Türkiye Cumhuriyeti'nin, KKTC'yi her daim desteklediğini dile getiren Pilli, geçmişte oldğu gibi şimdi de Türkiye'nin yardım elini uzatacağını söyledi. Pilli, "Bu dönemlerde yanımızda yer alan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Türkiye Cumhuriyeti Halkına, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a yürekten teşekkür ederim. Türkiye'ye geleecek 10 milyon doz, sonrasında toplamda 50 milyon dozluk aşıyı biliyoruz ve biz de Türkiye'nin alacağı bu aşılardan alacağız." dedi.

'GEREKEN AŞILARI BİZE TÜRKİYE VERECEKTİR'

Aşılama sürecinin 11 Aralık'ta Türkiye'de başlayacağını anımsatan Pilli, kendilerine gelecek aşıları öncelikli olarak sağlık personellerine ve riskli gruplara vuracaklarını söyledi.

Türkiye'den gerekli ve istedikleri miktarda aşı alacaklarına inandıklarını söyleyen Pilli, bir ülkedeki salgının kontrol altına alınabilmesi için vatandaşların en azından yüzde 60 oranında aşılanması gerektiğini söyledi. 

Hareketli nüfusu hesap ettiğinde kendilerine 300 bin aşı gerekeceğini söyleyen Pilli, "Yani bize 200-300 bin arasında Koronavirüs aşısı yetecektir. Anavatanımız Türkiye'den, istediğimiz kadar Kovid-19 aşısı alacağız." dedi.