KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İsrail’in Gazze’de yaptığı saldırıların Türkiye’nin ve Türk askerinin KKTC’deki varlığının önemini bir kez daha ortaya koyduğunu belirterek, “KKTC, Gazze olmayacak” dedi.

 

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını değerlendirdi. Yazılı bir açıklama yapan Tatar, İsrail'in uyguladığı devlet terörüne ve katliamlara seyirci kalanların, İsrail'in işlemekte olduğu insanlık suçuna ortak olduğunu vurguladı.

 

Tatar'ın açıklaması şöyle;

"İsrail ordusunun, mübarek Ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya düzenlediği operasyonlardan sonra, Gazze'ye yönelik olarak havadan, denizden ve karadan başlattığı saldırılar sürüyor. Bayram dinlemeden son sürat devam eden saldırılarda çocuklar, kadınlar ve siviller katledilirken, BM Güvenlik Konseyi ve diğer uluslararası güçler, 1964-74 döneminde Rumların Kıbrıs Türk halkına yönelik saldırılarına seyirci kaldıkları gibi, Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarına karşı da seyirci kalıyor. İsrail'in uyguladığı devlet terörüne, vahşete ve katliamlara seyirci kalanlar, İsrail'in işlemekte olduğu insanlık suçuna ortak oluyor.

 

TARİH BUNU KAYDEDECEKTİR

Dünya, Gazze'ye yönelik saldırılara seyirci kalırken, Anavatan Türkiye'nin tek başına bu saldırılara karşı çıkması, tepki göstermesi, bu saldırıların sonlandırılması için gösterdiği uğraş ve gayret, insanlık, hukuk ve adalet adına en büyük hizmettir. Tarih bunu kaydedecektir.