6 Şubat 2020 tarihinde yaşanan olayda ınternetten müstehcen videolar izlediği sırada kızına ait görüntülere rastladığı gerekçesiyle kızı Şeyma Yıldız'ı Çubuk, Kargın bölgesine götürerek silahla vurmak suretiyle öldüren Harun Yıldız hakkında hüküm verildi. Bu bağlamda, tutuklu sanık Harun Yıldız hakkında, "üstsoy veya altsoydan birini öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. 

KIZIMA BUNU YAPANLAR CEZALANDIRILSIN 

Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) katılan Harun Yıldız ve taraf avukatları katıldı. Sanık yakınları da mahkemede yer aldı. 

Duruşmada önceki savunmalarını tekrarlayan Yıldız, kızının söz konusu görüntülerde baygın göründüğünü, ona bu kötülüğü yapanların cezalandırılmasını istediğini söyledi. 

Mahkeme Başkanı Hasan Şatır ise, görüntülerin gerçek olduğunu ve Şeyma Yıldız'ın rızası dışında paylaşıldığı farz ederek, "Bu durumda ne değişecek, bundan yola çıkarak ölen çocuğu kusurlu mu kabul edelim?" diye sordu.

Müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Tutuklu sanık Harun Yıldız, son sözlerinde yine kızının isteği dışında yayınlandığını iddia ettiği görüntüleri yayan kişilerin bulunmasını istediğini söyledi. Karara varan mahkeme heyeti ise sanığın "üstsoy veya altsoydan birini öldürmek" suçundan müebbetine hükmetti.