Tüm dünyayı etkisi altına alan ve 2020 yılının başından sonuna kadar etkisini sürdüren yeni tip koronavirüs (kovid-19) salgını ile olan mücadele topyekün devam ediyor. Bu bağlamda Türkiye genelinde uygulanan yasak ve kısıtlama kararları yavaş yavaş meyvesini vermeye başlıyor.

14 Aralık 2020 tarihindeki güncel koronavirüs tablosuna bakıldığı zaman, yasak ve kısıtlama kararlarının tabloya doğrudan etki ettiği görülüyor. Güncel koronavirüs tablosundaki rakamlar her geçen gün eksiliyor. İşte güncel korona tablosu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan değerlendirmeler...

14 ARALIK 2020 KORONAVİRÜS TABLOSU

Covid-19 ile mücadele kapsamında geçtiğimiz gün 204 bin 289 adet test yapılırken, bu testlerin 29 bin 617'si pozitif olarak sonuçlandı. Yeni hasta sayısının 5 bin 64 olduğu görüldü. İyileşen sayısı, neredeyse yeni vaka sayısına paralel olarak 28 bin 164'te kalırken, koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden kişi sayısının 229 olduğu görüldü. Ağır hasta sayısı ise 5 bin 980 olarak kayıtlara geçti.

BAKAN KOCA: KISITLAMALARIN ETKİSİNİ DAHA BELİRGİN GÖRECEĞİZ

Günlük vakalarını Twitter hesabından değerlendiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ağır hasta sayısının 6 bine yaklaştığını, hastanelerdeki yükün bu sebeple halen çok fazla olduğunu aktardı. Vatandaşları kalabalık ve kapalı yerlerden uzak durarak sevdiklerini korumaya davet eden Bakan Koca, uygulanan kısıtlamaların yakın zamanda daha belirgin bir şekilde kendini göstermeye başlayacağını ifade etti.