Gecede gösterilen kısa filmler sinemaseverlerden beğeni aldı. Süleyman Demirel'in "Asfalt", Fırat Yücel'in "8 Mart 2020: Bir Günlük", Hasan Karcı Kordebes'in "Düşmanım Mutluluk", Hüseyin Demirkan'ın "Tempus" ve Elif Dokur'un "Telve" adlı kısa filmler gösterildi.

Kısa Film Günleri, sinemaseverlerin yanı sıra farklı sektörlerden isimleri de bir araya getirdi. Gecenin konukları arasında sinema oyuncusu Bilal Yıkılmaz, söz ve beste yazarı Murat Kalaycıoğlu, halter efsanesi Naim Süleymanoğlu'nun hocası Mehmet Ziya Ayaslan, boksör Eraslan Doruk, gazeteci ve yazar Kutlay Doğan ile ressam ve boksör Hasan Rüzgar da izleyiciler arasında yerlerini aldı.

Etkinliğin atmosferi, genç yeteneklerin ve sektörün deneyimli isimlerinin bir araya gelmesiyle oluştu. Gösterilen kısa filmler, izleyicilere farklı hikayeler ve perspektifler sunarken, Hasan Karcı'nın Yeşilçam'a dair anıları da gecenin dikkat çekici anlarına tanıklık etti.

Yönetmen Hayri Çölaşan'ın moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte, "Düşmanım Mutluluk" filminin yönetmeni Hasan Karcı sahneye davet edilerek filmografisi hakkında izleyicilerin merak ettiği soruları yanıtladı.

Etkinliğin soru-cevap bölümünde, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sinema Bölümü öğrencileri Karcı'ya Yeşilçam'ın altın günlerine dair soruların yanı sıra “Film yönetmeni nasıl olunur?” ve “Nasıl film yapabiliriz?” gibi sorular sordu. Karcı'nın Yeşilçam'ın sınırlı bütçeli filmlerinin duygu sıcaklığını korumasına dair cevapları dikkat çekiciydi: "Yeşilçam'da çoğu film parasız yapılırdı. Demem o ki, hemen parayı alamazdık. Bu durum bizi etkilemezdi. Sinema bir sevdadır. Bu sevda olmasa 50 yıl sinema için çırpınmazdım. Mesela Ürgüp'te bir film çekerken prodüksiyon giderleri gecikirdi. Üç beş gün sonra gelirdi ama biz yılmadan film çekimine devam ederdik."

Gecenin dikkat çeken anlarından biri, başörtülü bir izleyicinin "Düşmanım Mutluluk" filminin baş karakteri Nezaket'in (Selcan Ay) makyaj yapmasına dair sorusuydu. Karcı'nın bu soruya verdiği cevap şöyleydi: “Günlük hayatta makyaj yapmıyor musunuz? Nezaket kurgusal ve “yarık kadın” bir karakter, onun makyaj yapması bir sorun değil. Sokağa çıktığımızda önceden başörtülülerin makyaj yaptığını görmezdiniz. Değil mi? Şimdilerde hepsi lüks arabalarda Ray-Ban gözlükleri takıp makyaj yapmıyorlar mı?”

Moderatör Çölaşan, Nezaket karakterinin yaratıcısının yönetmen olduğuna vurgu yaparak izleyiciye sinemanın sanatsal yönünü hatırlattı ve “Yönetmenin kafasındaki, toplumsal gözlemlerinden yarattığı kurgusal karakteri izleyici kendisine göre yorumlayabilir. Ancak unutmamak gerekir ki sinema özgürlüktür ve tahakküm aracı değildir,” dedi.

Etkinlik, Karcı'nın Türk sinemasına ilk "kovboy" filmleri kazandıran yönetmen olmasıyla ilgili bir soruyla son buldu.