Kırmızı et fiyatlarında gelene zamların ardından, daha ucuz olan kuzu karkas ete yönelen tüketicilere kötü haber geldi. Kuzu karkas et fiyatlarına yeniden zam gelecek. Son günlerde gelen zamlara bir yenisi daha eklenecek. İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi açıkladı. Süt kuzusunun bitmesinden dolayı zamların genellikle her yılın mayıs ayında geldiğine dikkat çeken Tüfekçi, bu sefer durumun farklı olduğunu işaret etti. Kendini besici diye ilan edenlerin, "piyasada kuzu yok, kesmeyin 300 lira olacak" söylemlerine dikkat çekerek, zamların bu şekilde geldiğini paylaştı.
 
Geçtiğimiz gün itibariyle kuzu karkas etine 25 TL zam geldiğini, fiyatların bölgelere göre değişiklik gösterdiğini vurguladı. Batı illerinde 295 TL, Doğu illerinde 285 TL civarında olan et fiyatlarına yeni zamlar bekleniyor. Dana eti sabit bir fiyat üzerinden devam ederken, Dana karkas 240 TL ile 255 TL arasında değişiklik gösteriyor. Yükselen enflasyonla birlikte kira, elektrik ve personel giderlerinin yükseldiğine vurgu yapan Tüfekçi, maliyetlerin yüzde 45 oranında fiyatlara yansıdığını belirtti. Kemikli kuzu kolunun 400 TL ile 425 TL seviyelerinde satışa sunulacağını işaret etti. Zam beklentilerine göre; kemiksiz kuzu kuşbaşının kg fiyatı 590 TL'den 680 TL'ye yükselmesi bekleniyor. Et fiyatlarının yılbaşından önce fırlaması bekleniyor.
 
Tüfekçi'nin açıklamalarının devamında, "Dana kıymanın kilogramı bölgeden bölgeye değişmekle beraber 390 liradan, 470 liraya kadar çıkıyor. Dana kuşbaşı ise 410 liradan 480 liraya kadar çıkıyor. İstanbul'da ise bu fiyatlar kasaptan kasaba değişiyor” ifadelerini kullandı.

 

 

KAYNAK:yeniakit.com