Kıraça Holding sahibi kim? Karsan otomotiv sahibi İnan Kıraç kimdir? Ülkemizin şehir içi otobüs üreticilerinden Karsan, ilk akıllı "sürücüsüz otobüsü" Atak Electric’i görücüye çıkardı. Türk mühendisler tarafından üretilen otobüs, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin içerisinde test sürüşünü Erdoğan tarafından gerçekleştirdi.

Kıraça Holding kimin?

Kıraça Holding, 1998 yılında Türk otomotiv sektörünün en önde gelen isimlerinden İnan Kıraç ve Claude Nahum tarafından Kıraça Şirketler Topluluğu adı ile kuruldu. Karsan Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. grubunun şirketlerinden olan Kıraça Holding, sürücüsüz otobüs üretiminde başrol oynadı. 

İnan Kıraç kimdir?

1937 yılında Eskişehir’de dünyaya gelen İnan Kıraç, Galatasaray Lisesi’ni bitirdikten sonra Londra'da City College of Business'te eğitimine devam etti. Vehbi Koç kayınpederi, Rahmi Koç ise kayın biraderi olan İnan Kıraç, Vehbi Koç'un kızı Suna Kıraç ile 1969 yılında dünya evine girdi.

Evliliklerinin 15. senesinde 4 aylıkken İpek Kıraç adında bir kız çocuğunu 1 Şubat 1985 tarihimde evlat edindiler. 1998 tarihinde emekliye ayrılıncaya kadar Koç Holding Yürütme Kurulu Başkanı (CEO) olarak hizmet veren İnan Kıraç, Türk Otomotiv Sektörü'nün gelişiminin her anına tanıklık ederek büyük hizmetlerde bulunmaya devam etti.