Adana'da 16 sene evvel kimliğini kaybeden Servet Karaca’nın (45) yaşamı kâbusa döndü. Kimliğini kaybettikten 3 sene sonra Adana emniyetinden gelen telefonla şok olan Karaca, kırmızı bültenle arandığını öğrendi. Hakkında çete lideri olmaktan dava açılan ve Kayseri’de de 30 şahsı 18 milyon lira dolandırmaktan yargılanan Karaca, “Kayseri’ye hiç gitmedim. Evimin önünde tişört ve terlik satarak geçiniyorum” dedi.

Kentte 2005 senesinde çarşıya alışverişe giden Servet Karaca’ya yanından geçen bir şahıs çarptı. Karaca, bir vakit sonra kimliğinin de olduğu cüzdanın olmadığını fark etti. Cüzdanını bulamayan Karaca, karakola başvurdu, gazeteye kimliği için kayıp ilanı verdi.

Servet Karaca, olaydan 3 sene sonra Adana Emniyet Müdürlüğü’nden gelen telefonla sarsıldı. Polis, Karaca’ya çete lideri olmaktan kırmızı bültenle arandığını ve Kayseri’de dolandırıcılıktan yargılandığını söyledi. Kayseri 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde 30 şahsın 18 milyon lira dolandırdığı gerekçesiyle hakim karşısına çıkan Karaca’nın dosyası son olarak Kayseri Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

TİŞÖRT VE TERLİK SATARAK GEÇİNİYOR

Eşini 2005 senesinde kaybettikten sonra ikinci evliliğini yaptığını dile getiren 4 çocuk annesi Servet Karaca, aşağı yukarı 15 senedir çete lideri olmaktan, Kayseri’de de 30 şahsı 18 milyon lira dolandırdığı gerekçesiyle yargılandığını belirtti. Hayatında hiç Kayseri’ye gitmediğini kaydeden Karaca, “15 senedir TOKİ binalarındaki evimde oturuyorum. Buranın da parasını kredi çekerek kapattım. Suçlamaları katiyen kabul etmiyorum. Evimin gerisinde tezgah açıp tişört ve terlik satıyorum. 4-5 senedir bu şekilde geçiniyorum. Senelerdir emeğimle çalışan bir insanım. Çete lideri olsam mal varlığım olurdu. Büyük bir mağduriyet yaşıyorum. Devlet büyüklerimden yardım istiyorum” dedi.