İspanya'nın Barcelona şehrindeki Santa Anna Katolik kilisesi, kapalı alanda iftar düzenleyemeyen Müslümanlar amacıyla kapılarını açtı.

Kovid-19 kısıtlamaları nedeniyle kapalı alanlarda toplanmanın yasak olduğu İspanya'da, bir katolik kilisesi, Müslümanlara iftar yemeği vermeye başladı.

Barcelona'daki Santa Anna Katolik Kilisesi, avlusunu Müslümanlar amacıyla açarken gönüllüler tarafından hazırlanan yemeklerle iftar düzenledi.

Ramazan ayının başladığı günden bu yana her gün birçoğu evsizlerden meydana gelen 50 ila 60 şahsa yemek veren kilisede iftarlar, Katalan Faslı Kadınlar Derneği'nin Başkanı Faouzia Chati'nin kilise papazı Peio Sanchez'e ulaşmasıyla başladı.

Chati, önceden kentte iftar toplantıları düzenlediklerini belirtirken, Kovid-19 nedeniyle bunu bu Ramazan ayında gerçekleştiremediklerini söyledi.

Chati, "Hepimiz kardeş gibiyiz ve birbirimize de yardım etmeliyiz" ifadelerini kullanırken, Santa Anna kilisesi papazı Peder Peio Sanchez, "Farklı kültürlerde, farklı dillerde hem de farklı dinlerde şahıslar olarak oturup konuşma konusunda kimi politikacılardan daha yetenekliyiz" ifadelerini kullandı.

Santa Anna Katolik kilisesindeki iftara katılan Fas asıllı Hafid Oubrahim ise, "Hepimiz aynıyız. Katolik ya da diğer bir dine mensup olabilirsiniz. Ben Müslümanım ve bu problem değil" diye konuştu.