Sarıyer Santa Maria Kilisesi'nde Pazar ayini sırasında iki saldırgan ateş açtı. Olayda 1 kişi hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre olay, Sarıyer'de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde yaşandı. Pazar ayini sırasında maskeli iki şahıs, kilise avlusunda ateş açtı. Kurşunların hedefi olan bir kişi yaralandı. Olay sırasında kilisede büyük panik yaşandı. Bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Saldırganlar ise olay yerinden yaya olarak kaçtı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya "Bu sabah Sarıyer Santa Maria Kilisesi'nde Pazar ayini sırasında Tuncer Cihan isimli vatandaşımızın ölümüne neden olan 2 katil zanlısı yakalanmıştır" açıklamasını yaptı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Kiliseye saldırıda Tuncer Cihan isimli vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Menfur saldırı sonrası emmniyetimiz kapsamlı bir çalışma başlattı. 30 ayrı adrese baskın düzenlendi ve şu ana kadar 47 şahıs gözaltına alındı.

Cinayet zanlısı her iki kişi de yakalandı. Her ikisi de yabancı uyruklu. DEAŞ'lı olduklarını değerlendiriyoruz.

Şunun altını çizmek istiyorum değerli basım mensupları medeniyetimizin baş tacı İstanbul'umuz farklı dinlere mezheplere Asırlardır ev sahipliği yapmaktadır yapmaya da devam edecektir. Biz Türkiye'nin huzuru diyoruz ülkemizin huzurunu bozmaya çalışanlara teröristlere ve onların işbirlikçilerine ulusal olsun uluslararası olsun suç odaklarına birlik ve beraberliğimize kast edenlere asla ama asla göz açtırmayacağız.

Hayatını kaybeden vatandaşımıza ailesine ve yakınlarına bir kez daha başsağlık diliyorum ve son olarak başta bölücü tören örgütü olmak üzere terörün her türlüsüyle mücadele ediyoruz azimle karanlıkla de aşkla ilgili değerli basın mensupları 1 Haziran 2023'ten bugüne bin 46 operasyon yaptık 2086 gözaltı 529 tutuklu 400 4 adli kontrol kararı alındığında belirtmek istiyorum her birinize."

PAPA'DAN AÇIKLAMA

İstanbul'daki saldırıyı, Vatikan'daki Aziz Petrus Meydanı'nda düzenlenen öğle ayini değerlendiren Papa, saldırının mağdurlarıyla dayanışma içinde olduğunu söyledi. Papa, "Pazar ayini sırasında saldırı düzenlenen ve bir kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı İstanbul'daki Santa Maria Kilisesi cemaatine cok yakınım." ifadesini kullandı.

KURTULMUŞ'TAN AÇIKLAMA

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, kiliseye yapılan saldırıyla ilgili, "Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi'nde pazar ayini sırasında gerçekleştirilen alçak saldırıyı tel’in ediyor, hayatını kaybeden vatandaşımızın yakınlarına ve dostlarına başsağlığı diliyorum. Milletimizin birlik ve beraberliğine, vatandaşlarımızın huzuruna kast edenlere bugüne kadar imkân vermedik bundan sonra da asla vermeyeceğiz" açıklamasını yaptı.