Dağlık Karabağ'da Azerbaycan'a karşı verilen 44 günlük mücadelede ağır bir şekilde yenilgiye uğrayan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, savaşta ölen askerler için kilisede düzenlenen ayine katılım göstermek istese de kilisenin papazı Paşinyan'ı oradan kovdu.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 44 gün sonra hezimet ile sonuçlanan Dağlık Karabağ savaşından sonra ilk defa Ermeni halkı ile yüz yüze geldi. Savaşta ölen askerler için kilisede düzenlenen bir dini törene katılmak isteyen Paşinyan, buradaki papaza elini uzattı. Ancak papaz, Paşinyan'ın elini sıkmayı reddederek onu kiliseden kovdu.

ERİVAN'DA 3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Dağlık Karabağ Savaşı'nın üstünden 40 gün geçti. 40'ıncı günde, savaşta yaşamını yitiren askerler için Ermenistan'ın başkenti Erivan'da 3 günlük yas ilan edildi.

Paşinyan, ölen askerler için kilisede düzenlenen dini tören esnasında el sıkışmak için papaza elini uzattı. Ancak papaz Paşinyan'a sert bir tepki göstererek elini uzatmayı reddetti, ardından başbakana kapıyı gösterdi. Kovulan Paşinyan, beraberindeki korumalara "Gidiyoruz" dedikten sonra kiliseyi terk etti.

VATANDAŞLAR PAŞİNYAN'I PROTESTO ETTİ

Ayrıca Ermenisatn'ın Azerbaycan sınırındaki konumda yer alan Syunik bölgesi vatandaşları, Ermenistan başbakanının bölgeye gelmesi ile ilgili protesto düzenledi. Burada yaşayan bir grup vatandaş, Paşinyan'ın konvoyunu durdurmak adına şehir girişinde nöbet tuttu.