CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik hakkında, "terör örgütü propagandası yapma", "kamu görevlisine alenen hakaret" ve "silahlı terör örgütüne üye olmakla beraber yardım etme" suçlarından 40 yıla kadar hapis istemi yer alıyor. Bu hususta sosyal medya sitesi Twitter'dan bir paylaşım yapan Çelik, alenen yargı üyelerini tehdit etti.

TWİTTER'DAN YARGI ÜYELERİNE TEHDİT SAVURDU

CHP'li Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşcı kendi Twitter hesabı üzerinden bir fotoğraf paylaşımı yaptı. Fotoğrafta 2. Dünya Savaşı'nın ardından yargılanan yargıçların yüzlerini kapattığı görüldü. Fotoğrafın üstüne, "Bu insanlar kim biliyor musunuz?" sorusunu soran Taşcı, bu kişilerin Nazi Almanya'sının yargıçları olduğunu söyledi.

ÇELİK PAYLAŞIMI ALINTILADI

Taşcı tarafından paylaşılan tweet, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik tarafından alıntılandı. Çelik, bu fotoğrafta olanların yakın zamanda Türkiye'de de olacağı gibi küstah bir söylemde bulundu. Pek çok yargıcın kameralara dahi bakamayacağı ibaresini yerleştiren Çelik, bu ibare ile açık bir şekilde yargı mensupları tehdit etti.